«Сяйво» Кінга: «Цей світ, усе наше життя – жорстка річ»

У цього шикарного готелю в горах — лиха слава. Колись там сталася страшна трагедія. Тому взимку в його стінах лишаються тільки привиди... Але цього разу опинитися тут не пощастило одній звичайній родині — батько Денні найнявся доглядачем пансіонату. Саме в готелі п`ятирічний Денні дізнався, що він «сяє»: хлопчик може бачити справжніх його мешканців і знає, що ховається за дверима кожного із сотні порожніх номерів... Але йому відкриваються не тільки жахливі події, які сталися тут у минулому. Він може передбачити, яка страшна небезпека чекає на його близьких...

"Сяйво" - моторошна книга про маленького хлопчика, який вміє бачити і чути те, що недоступно іншим, і лякається ночами візитів уявного друга. Маленький Денні не дуже хотів їхати в готель, але тато зміг знайти роботу тільки там. Денні навіть уявити не міг, чим все це закінчиться.

Книга присвячена синові Кінга, можливо, тому головний герой виписаний з такою любов’ю.

Книга доволі об'ємна і містить п'ять частин. Текст поданий цікаво. З трьох сторін. Від письменника-алкоголіка, його дружини і їхнього "сяючого" сина. Тут викладаються поширені життєві проблеми, такі як алкоголізм і домашнє насильство.

Цей роман можна сміливо назвати класичним у Короля Жахів. Надзвичайно цікава книга. Зима, холод, ізольоване місце - це супер атмосферно. Я такі історії обожнюю. Сюжет знають усі. Письменник, вчитель разом із дружиною та сином відправляється у готель доглядальником на зимній період. І все було наче добре, та ось сам готель починає оживати. Містична складова книги пречудова. До самого фіналу було не зрозуміло що до чого і чому саме так все складається.

Психологія героїв змальована дуже кльово.

У книзі є діалог між малим героєм та одним чоловіком, який врятував родину. І там все, впринципі сказано:

Отже, книга просто бомба. Є можливість відволіктися і подумати про дещо інше, ніж війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

«Жертвоприношення» від Шерон Болтон 

Справи містичні й терористичні: “Сьоме попередження” 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча