У Черкасах відзначили День пам’яті захисників України

Сьогодні, 29 серпня, в Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулося вшанування учасників російсько-української війни. Захід організували з нагоди відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента в серпні 2019 року задля увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію. 

На жаль, війна не скінчилася ні тоді, ні в наступні роки. А 24 лютого цього року відбулося повномасштабне вторгнення російських військ. В Україні вже понад півроку йде кривава війна, загинули десятки тисяч мирних жителів. Загарбники руйнують міста і села, життєво важливу інфраструктуру. Ми маємо ще кривавіші події ніж та, що була в Іловайську. Сьогодні Україна переживає напевне найбільше випробуванні в своїй новітній історії. Тож ті, хто стали на захист України в 2014 році, хто приєднався до боротьби пізніше, хто пішов на війну зараз є, безумовно, справжніми героями, які повинні займати в нашому суспільстві особливе, почесне місце.

Таким, наприклад, є смілянин Микола Липовий. Він пішов захищати Україну з Майдану в Києві, воював у найважчі перші місяці, звільняв від московських терористів міста і села на сході України. Випив до дна гірку чашу Іловайська, де отримав важке поранення. Пішов воювати за Україну і в лютому цього року. За свої заслуги отримав на День пам’яті Почесну грамоту Черкаської обласної ради.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча