В Одесі нагородили лауреатів і учасників ІІ Муніципального щорічного конкурсу ім. Франка

26 серпня у Центральній міській бібліотеці ім. І. Франка пройшло урочисте нагородження лауреатів і учасників ІІ Муніципального щорічного конкурсу ім. Івана Франка, повідомляють у книгозбірні.

В конкурсі взяли участь літератори з багатьох міст та регіонів нашої країни: Черкас, Дніпра, Києва, Житомира, Луцька, Ужгорода, Харкова та інших.

Серед лауреатів конкурсу в цьому році – голова Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України Юрій Работін, визначний одеський художник, колишній голова ООО НСХУ Володимир Кабаченко, письменник, психолог Олександр Козинець (м. Київ).

Лауреатів та учасників конкурсу привітала і нагородила заступник директора Департаменту культури та туризму Людмила Крижалко.

В програмі свята були поетичні хвилинки від лауреата конкурсу Володимира Назарука та учнів КПНЗ «Мистецька школа № 8 м. Одеса» (керівник — Тананайко Олена Олександрівна, лауреат конкурсу у номінації «Популяризація творчості І. Я. Франка»), музичні подарунки у виконанні артистів Одеської філармонії Ганни Слободяник та Максима Крисаня. А також відеозв’язок з лауреатами конкурсу Олександром Козинцем, Валентиною Турчин та Назарієм Вівчариком.

Лауреатами ІІ Муніципального щорічного конкурсу ім. Івана Франка стали:

У номінації «Проза» — Василь Полтавчук (Одеса) за книгу «Таємниці амурних історій» (1 місце); Олеся Омельченко (Дніпропетровська обл.) за книги «Таємниця новорічної ночі», «Стихія» (1 місце); В’ячеслав Слісарчук (Одеса) за книгу «Новий рік у Звірограді, або Різдвяний бальзам» (2 місце); Назарій Вівчарик (Черкаси) за книгу «Останнє завдання» (2 місце).

У номінації «Поезія» — Володимир Назарук (Одеса) за поетичну збірку «Я — театр» (1 місце); Олександр Козинець (Київ) за поетичну збірку «Дороги світла» (1 місце); Валентина Турчин (Київська обл.) за поетичну збірку «Війна залишиться у віршах» (2 місце); Ольга Пилипчук (Кременчук) за поетичну збірку «Слово-зброя» ( 2 місце).

У номінації «Журналістика» — Юрій Работін (Одеса) за плідну багаторічну працю голови оргкомітету и журі конкурсу-марафону «Українська мова — мова єднання», який спрямовує регіональні спільноти журналістів та літераторів на створення книг та пісенних проєктів актуальної тематики; утвердження державотворчої місії рідної мови, героїчної боротьби воїнів та волонтерів у обороні суверенітету України (1 місце); Володимир Кабаченко (Одеса) за книгу «Мистецтво козацького степу» (1 місце); Ніна Качеровська (Хмельницький) за книгу «Великі, величні, незабутні» (2 місце).

У номінації «Популяризація творчості І. Я. Франка» — Тананайко Олена (Одеса) за створення літературно-музичних програм, присвячених Івану Яковичу Франку.

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча