Черкаський книжковий фестиваль має гарну і погану новину

Сьогодні черкаський книжковий фестиваль вже зібрав через програму Спільнокошт більше 70 тисяч гривень, про що інформують організатори фестивалю, називаючи це гарною новиною. Отже, всього через програму Спільнокошт фестиваль підтримали 209 фондувальників з багатьох областей України. 

 
«70 тисяч гривень зібрано. Вони це зробили. Книжковий Маестро та чарівна Фіть Людмила з командою! Тому що вірили в те, що це можливо. Єдність однодумців - то велика сила, яка творить справжні дива… Черкаський книжковий фестиваль - на низькому старті! Вже сформовано програму фестивалю… Презентації, поетичні батли, діалоги, круглі столі, зустрічі в школах та бібліотеках Черкас, світла присутність українського писаного слова на усіх локаціях фесту - це все Черкаський книжковий фестиваль. Творимо сучасну українську літературу разом!» – радісно сповіщає в «Фейсбуці» письменниця Дара Корній.
Поряд з тим, організатори мають і не дуже втішні новини. Так, саме зараз, за їх інформацією, в міськраді вирішують, чи допомогти фінансово фестивалю. Справа в тім, що на сьогодні фестиваль має відбутися завдяки чотирьом джерелам фінансування: зібрані кошти на Спільнокошті, спонсори (зокрема, Аграрна партія, одна з ними було домовлено, що фестиваль – це не майданчик для агітації і тут партія виступає виключно в ролі меценатів), допомога обласної влади та міської.
«Питання по допомозі з боку міської влади зараз відкрите. Але хотілося б, щоб влада допомогла, бо фестиваль – це не приватна вечірка, а вже всеукраїнський бренд. При цьому, черкаський фестиваль був затверджений в програмі заходів міста по галузі управління культури. Закладалася сума в 50 тисяч гривень. Це мало бути чотири статті витрат, зокрема, оренда приміщення, проживання найпопулярніших спікерів, що приїздять з різних куточків України, вироблення рекламної продукції та проведення майстер-класів», – зазначила видавець Юлія Чабаненко.
Бюджет заходу був до сьогодні сформований, все було розплановано, тож можлива втрата 50 тисяч гривень може суттєво похитнути позиції фестивалю і ці витрати можуть лягти на членів команди, що проводить захід. Тому, організатори закликають можливих спонсорів долучатися до їх заходу заради якісної організації події.
А варто додати, що вже у рамках фестивалю заплановано більше 80 подій, приїде більше 50 видавців, а заходи проходитимуть не лише в філармонії, а охоплять близько 10 шкіл, а також вищі навчальні заклади, бібліотеки, деякі кав’ярні.
Також деякі автори-письменники планують в рамках фестивалю побувати у Драбові, Золотоноші, в с. Шевченкове, у Смілі.
«Крім того, у філармонії на фестиваль триватиме в оточенні картин-робіт авторства ілюстратора з видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». У неділю проходитиме благодійний аукціон, кошти з виручених картин будуть спрямовані на дітей, чиї батьки загинули в АТО. Чи це будуть гроші, чи речі, чи інші подарунки», – зауважує головний організатор книжкового фестивалю Людмила Фіть.
Організувати останню подію в рамках фестивалю запрошують і волонтерів.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative