Неподалік локомотивного депо Шевченко затримано крадіїв дизпалива

6 квітня близько 4:00 на території станції ім.Т.Шевченка (Черкаська обл.) співробітники відділу економічної та інформаційної безпеки регіональної філії «Одеська залізниця» Департаменту безпеки ПАТ «Укрзалізниця» із залученням працівників служби відомчої воєнізованої охорони філії затримали групу осіб. Затриманих спіймали на гарячому – якраз під час здійснення крадіжки дизпалива злитого з локомотива ТЕП№70-0082.

До складу вказаної групи осіб входили двоє залізничників: машиніст локомотива Олександр Катеруша та помічник машиністі Владислав Корольчук.
Вивезти викрадене дизпаливо крадії планували у автомобілі ВАЗ 2121, у якому було виявлено 8 наповнених дизпаливом каністр обсягом приблизно у 35 літрів. Поряд із місцем зупинки тепловозу також виявлено 7 каністр з приблизним обсягом 35 літрів та одна каністра обсягом приблизно 10 літрів. Всі каністри були наповнені викраденим дизпаливом.
При огляді тепловозу було виявлено спосіб зливу з магістралей паливної системи локомотива дизпалива. Відповідно до результатів контрольного замірювання об’єм викраденого дизпалива становив понад 500 літрів.
У ході надання пояснень правоохоронцям стало відомо, що зазначена група осіб на цій території вже протягом 5 років обкрадала залізницю, зливаючи по 400-500 літрів палива за зміну. Таким чином залізниці було нанесено колосальних збитків.
Для притягнення вказаних осіб до відповідальності, документування і складання матеріалів на місце злочину було викликано оперативну групу Смілянського відділу поліції. За даним фактом порушено кримінальну справу. Триває слідство. Встановлюється матеріальний збиток нанесений залізниці. Залізничників звільнено.
Керівництво залізниці розцінює цей прикрий випадок як такий, що шкодить репутації філії та підриває довіру до сумлінних та досвідчених працівників локомотивного господарства. Тому адміністрація максимально сприятиме проведенню справедливого розслідування.
прес-центр регіональної філії "Одеська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця"

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Особлива книга про Піднесення

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно