Особлива книга про Піднесення

Дядечко Кінг, як завжди, на висоті. Здавалося б у такий малий обсяг (роман невеликий) він втиснув стільки всього… Неймовірне втручається в будні містечка. Скотт Кері останнім часом почав худнути. І з кожним днем він легшає і легшає, але не змінюється зовні. Одного дня він може просто відірватися від землі і… З часом він уже не боїться того, що станеться, коли ваги зовсім перестануть показувати хоч якісь цифри. Він відчуває неймовірну легкість та незвичну веселість, тому просто насолоджується життям, яке йому залишилось. Філософська історія про боротьбу з загрозливою невідомістю та змінами, які трапляються з людьми.

Ба, більше, тут немає моторошних і бридких моментів, немає загадкових вбивств чи зникнень. Це особлива книга з особливим сюжетом і атмосферою. Тут ще й поміж рядками вміщена і політика, і тема фемінізму, і тема містечковості, тут і тема соціального відчуження…

 

Здається, щоправда, що фінал занадто передбачуваний. Та й обсяг книги, обсяг, Карл! І це після того, як ти читав ряд книг автора, наприклад, «Під куполом». Аж раптом така невеличка книга, яка більше схожа на велику повість, а не на хай і маленький, але роман. Та що сказати?

У творчості автора зустрічав різні книги. Але такої там точно не було. Тут стільки питань… Чи варто допомагати іншим, цінувати друзів та поважати інші сексуальні вподобання? Чому в героя абсолютний пофігізм стосовно незрозумілої хвороби та незвіданого майбутнього кінця життя? Можливо, таки треба було боротися за життя, боротися більше?

Така книга показує, що можна вкласти ідею і в невеликий твір і не розписувати все на тищумільйон сторінок. Бо доводилося читати розтягнуті історії, і в того ж таки Кінга. Наприклад, Острів Дума.

Тож рекомендую Піднесення для піднесення. Цікаво і неординарно.

Читайте також:

 «Сяйво» Кінга: «Цей світ, усе наше життя – жорстка річ» 

Жахи, що виросли з психологічної травми дитини

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча