Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно

Захопливі і добре поставлені бойові сцени у фільмі з Джейком Джилленголом в головній ролі. Хоча… Може головна роль тут була у Конора Макгрегора чи в його дупи? Ну, це треба дивитися, щоб збагнути. Загалом, сцена з голим Конором нагадала одну з перших серій Термінатора, де Арні також голим ходив і вибивав з невдах одяг. Та нехай йому…

«Будинок біля дороги» або "Придорожній заклад" (англ. Road House) — американський бойовик 2024 року режисера Дага Лаймана за сценарієм Ентоні Багароцці та Чака Мондрі. І тут важливо, що це Ремейк фільму «Придорожній заклад» 1989 року. У головних ролях: Джейк Джилленгол, Даніела Мельхіор та Конор МакГрегор (дебютна роль у повнометражному кіно). Останній – відомий боєць ММА, тож професійний спортсмен, водночас, зважаючи на його образ і поведінку в житті, інколи складалося враження, що роль хулігана йому далася вкрай легко, бо він, власне, не грав, а просто жив на сцені, як і в житті. Такий собі поганий хлопець, який посміхається і одночасно хоче врізати комусь по пиці.


У цілому нова варіація старої історії вдалася. Що хотіти від бойовика? Лише бійки. І гумор доречно розряджав обстановку. Таке собі жанрове автентичне кіно. Ну може замало сюжетних сюрпризів, динаміки небагато, але що вам треба від бойовика? Приїхав хлоп працювати в бар при дорозі вишибалою, а на нього наїхали, здавалося б, ще крутіші, то хто ж там крутий насправді і яке минуле нашого героя? Тут, власне, є малесенька інтрига, таке собі вкраплення особистих подробиць, що робить фільм трішки глибшим. Але в цілому, прийшов-побачив-переміг. Недотягнула, як на мене, любовна лінія. Бо таки ж кожен гідний уваги герой бойовика має крім всього іншого і закохатися у фільмі, або закохати у себе когось з оточуючих дам. Тут герой, працюючи вишибалою, немов допомагає стражденній бізнесвумен, але не вона його любов… Та й чи взагалі любить він щось, окрім бійок?

Фільм розставить всі крапки над «і». Єдине – не очікуйте тут чогось глибокого. Втеча голого задоволеного Конора (який зіграв негативного героя) від коханої чи коханки – чи не найглибше емоційне дійство в фільмі. А далі вже все як і було. І билися вони довго. І переміг найсильніший. І був це справжній бойовик. Цікаво лиш, що на відміну від інших бойовиків, тут все вирішували саме кулаками, а зброї було геть обмаль. Думаю, на цьому добряче зекономили ті, хто знімав фільм. НЕ треба було геть шукати тих фальшивих пістолетів чи автоматів. Дядьки напівголяка, розмахуючись, добряче били одне одного. Ну, як в ММА… Ну, тому там був, власне сам Конор. Думаю, він залишився дуже задоволений зйомками. Такі ролі – це його. Спортсмен, який був актором в душі, став актором насправді.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча