Вовчий місяць - некримінальні розбірки на фоні вступу в ЄС

Вовчий місяць - це роман Олексія Волкова. Дуже крутий роман. Це якщо коротко. Але тепер детальніше, бо є нюанси, пов'язані трішки з критикою нашої країни.

Читав його роман Шпиталь. І було цікаво, затягло. Але тут мені було ще цікавіше. Бо тут інтрига нагадувала Донато Каррізі, тут історія більш масштабувалася завдяки закордонню. Історія вийшла на ширший загал. І це така-собі родзинка. Бо завдяки вплетеним в історію іноземцям автор показав нас і нашу країну ніби з іншого боку.

Та в цьому буде з мого боку і дрібка критики. Бо склалося враження, що автор вже дещо переборщив з наративами по відношенню до України. Причому ці наративи циркулюють на фоні всієї історії і в кінці міркуєш, чи не передав автор куті меду?

Це той момент коли автор створив бомбезний сюжет, тут вам і детектив, і бойовик, і дрібка історичного роману, але автор як щирий українець в якийсь момент, мабуть, трохи задрався на роботі, чи його дістали негативні новини в змі, чи десь бюрократія його втомила в податковій, наприклад, або в медичній системі, бо Волков сам лікар. І тому наративи, які інколи я читаю з боку росії по відношенню до України є і в книзі.

Зрозуміло, що автор це подає для думаючих читачів як самокритику, інколи іронічно, щоб ми побачили нашу країну збоку, щоб самі замислилися. Але я особисто це сприйняв трохи як моральне виховання, яке було зайве у такому хитросплетеному детективному бойовику. А наративи на зразок, що Україна корупційна, або вона не достойна увійти в об'єднання ЄС можна почути і у змі, особливо, ворожих російських, які покликані підривати наш інформаційний простір.

Іншими словами, закрученість сюжету в книзі і власне історія дуже класна. Так ще треба придумати, але переповідати не буду, почитайте самі. Однак нашарування в деяких місцях політичної складової трішки відволікає від основного сюжету. Це нагадало в деяких місцях мені одну з книг Макса Кідрука, де я перегортав пару сторінок, пропускаючи детальний опис гри в бейсбол, що мені було не дуже треба для загальної історії. 

І окремий респект автору книги за той аспект, який він присвятив циркулюванню у суспільстві інформації. Це було шикарно. Ви прочитаєте і зрозумієте. І це дуже актуально саме сьогодні, саме зараз, коли в нас іде у тому числі інформаційна війна.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа