Бджоляр ще той жук!

Новий бойовик із Джейсоном Стейтемом зараз крутиться в українських кінотеатрах.

Сценарій фільму неважливий, режисура теж. Я дивився його англійською і якщо щось не розумів, то нічого не втратив. Ну хіба що мудро там фрази звучать щодо старості і поваги до людей літнього віку. Це коли герой сидить з поліцейською і міркує-філософствує. Але це чи не один лиш елемент серйозних роздумів, там дійсно можна подумати, важлива думка.

А далі всіх треба мочити, що герой і робить. Причому декого в прямому сенсі, мочить у бензині, щоб потім спалити. Гаразд, все не розповідатиму. Але ж має з’явитися десь такий герой, щоб таки покарав інтернет-шахраїв, бо їх дійсно розвелося вже дуже багато.

Далі в стилі старого дідуся хочу поскаржитися. Чи не щодня поліція інформує, щоб люди зважали, були обережні, не піддавалися на маніпуляції, не скидали гроші хтозна-кому. Або волонтери відомі і невідомі інформують, що десь там від їх імені збори проводяться, тож, мовляв не ведіться. А всі ж ведуться. І пані літнього віку повелася у цьому фільмі на таких інтернет-шахраїв. А дарма.

Однак, хто вступиться за жіночку, якщо не лисіючий Стейтем? Та він в цю епоху у нас фактично як Чак Норріс. Я вже забув, хто може одночасно розкидати стільки мужиків. Лише він! Норріс! Ой, тобто Стейтем.

Одним словом, герой в тупу йде до купи озброєних до зубів мужиків, які саме його шукають, щоб зразу їх замочити і потім не ламати голову собі з цим натовпом. Врешті до кого добирається герой, карабкаючих по купах повержених суперників? Та до першої особи! Ну тобто аж до президента. І ніхто його не спинить. Прости Господи, бачу весь час одного й того ж тілоохоронця нашого гаранта Конституції, який на всіх фотках на публічних заходах. От міркую, чи той чувак захистив би нашого гаранта від Стейтема? Та це вже фантазія розгулялася.

Власне, чому герой фільму, яким керує помста інтернет-шахраям, добрався до президента. Дійсно дивно, адже президент, чи то пак, президентка не шахрайка! Ні! А ось тут і вся фішка, але розповідати далі не буду. Далі дивіться самі. Головне, прошу не чіпляйтеся до сюжету. Ну є там трохи каламбурів, але це вам не вдумливе філософське кіно. Це прямолінійний бойовик. Не трилер, не драма, хоча місцями комедія.

Вороги падають зі сходів, вилітають з вікон, вони проштрикують таки Стейтема ножем, але ж він не простий хлопець! Йому і це байдуже.

Бджоляр насправді бджоляр, от лише справа не в медові, а в тому, що він колись був огого в якому секретному підрозділі. Та я думаю, ви і так вже здогадалися. От і засидівся бджоляр вже з бджолами і вирішив показати, що недарма його підрозділ так називався. А те, що його орендодавицю бабусю одуванчика розвели шахраї, так то просто щастя для героя! Нарешті є мета! І він точно знає, чого хоче аудиторія.

Джеймс Бонд на фоні бджоляра просто відстійний, а Джон Вік в житті б так не насупив брови, бо не та в нього конституція. От бджоляр це тема! Ну, поїхали! І залиште реальність позаду! Бо попереду йде Стейтем і вам лиш би встигнути за ним, ух!

Можливо навіть треба зробити зарядку перед початком перегляду фільму. До речі, можете теж дивитися англійською, суть ви вже зрозуміли. Буде легше зосередитись на поламаних щелепах.

Раджу, саме як бойовик раджу, а то ще будете шукати в фільмі філософію. Хоча я б шукав в фільмі справедливість, але там теж є нюанси. Ну принаймні частково справедливість таки бере гору. Шахраї покарані! А головне, я якось аж відпочив, бо навіть коли перед героєм стояла армія, я не переживав за нього, ну камон, як за нього можна переживати? Я лиш тепер думаю, чи не має герой якихось родинних зв"язків з Чаком Норрісом?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Детектив з Дель Торо. Це класика

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика