Трактори ганяли на Канівщині (ФОТО, відео)


Свято тракторних перегонів «Тракторфест» від «Урожаю», що входить до Групи МХП, відбулося 14 червня у Полствині Канівського району. Подія, скажу вам, видовищна! Почалося все виступом дитячого акробатичного колективу «Весела дітвора» з села Бабани Уманського району. А тоді почалися серйозні фінальні заїзди. Ще вчора з-поміж всіх охочих трактористів обрали кращих під час кваліфікаційних заїздів. А вже сьогодні змагалися кращі з кращих. По двох трасах у швидкості змагались спершу на тракторах МТЗ, а тоді на Фендтах. Конфігурація траси – 550 метрів, 3 перешкоди, 9 поворотів. Хто ж швидше?

Змагалися як чоловіки. Так і жінки.
Окрім того, їздили на мотоблоках, а також змагалися в забігах у костюмах кукурудзи, що було особливо видовищно.
Ведучими свята був дует «Загорецька Людмила Степанівна». А от запрошеними зірками були і Вікторія Ягич – з Ватутіного Звенигородського району – зірка «Голосу країни», і відома країні Ольга Полякова.
Директор ТОВ «НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік розповів, що захід вже проводиться восьмий рік поспіль і присвячений закінченню весняно-польової компанії. На святі хотіли добитися єднанню людей і бізнесу.
– Сотні людей вже приїхали на свято не лише з різних куточків України, а й з-за кордону. Зручне місце розташування, адже сюди можна приїхати з будь-якої точки області. Визначались з місцем через дороги, мальовничу природу. Що ж до техніки, то всі ці трактори не просто якісь сувенірні, це та техніка, що працює у нас в полях і зараз вона буде задіяна тут у змаганнях, – зазначив Олександр Воскобойнік.
На фестиваль приїхав голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець. Він нагадав, що Черкащина цьогоріч дала країні понад 4 мільйони тон зернових, а це і соняшник, і соя, й інші культури.
– Ми за загальним валом є четвертими в Україні. І тому приємно, що тут на Черкащині проходить такий масштабний фестиваль. Переможці отримують достойні подарунки. Приємно бачити молодь, яка саме на таких змаганнях визначиться з вибором майбутньої професії, – зазначив очільник області.
Один з переможців змагань, тракторист Анатолій Чупилко каже, що приїхав спробувати свої сили в перегонах саме на тому тракторі «Фендт», на якому і працює в полі. Зізнається, що хоч траса і не погана, проте на полі, звісно працювати легше, бо не треба так гнатися до фінішу. Щоб втриматись в кріслі на поворотах і гірках, прив’язав себе ременем до нього.
– Загалом з вантажем з усім трактор важить 15 тон, але зараз переднього вантажу немає, щоб легше було їхати. У цілому, до змагань якось по-особливому не готувався. Лише приїхали, заміряли трасу, щоб на всіх поворотах можна було входити машиною, – розповів переможець.
Серед жінок, які спробували себе в ролі трактористів, була і редактор «Катеринопільського вісника» Валентина Вовкотруб. Каже, що водити трактор не так і важко. Мовляв, сказав чоловік, що треба, то вона і спробувала. Зауважила, що найважче було втриматись у кріслі. Взагалі ж, у школі ще проходила курси доярок і трактористів.
Серед тих, хто приїхав на свято, можна було помітити і чиновників з облдержаміністрації, і екс-очільника області Вадима Льошенка, який нині працевлаштований на підприємстві групи МХП
Також був присутній екс-нардеп Леонід Даценко, який, до речі, теж вміє їздити на тракторі.
– Після закінчення 10 класу нам видали колись права тракториста. Це ж був радянський часи, я тоді вчився в Попільнінському районі Житомирської області. Нас з села возили в райцентр раз на тиждень і ми там здобували професію, – каже Леонід Даценко.
Які ж результати змагань?
У змагання Фендт проти МТЗ переміогла нічия і по 5 тисяч гривень отримали трактористи на Фендті – Анатолій Чупилко і на МТЗ Багач Іван.
У класі тракторів МТЗ перше місце виборов той-таки Багач Іван і отримав 20 тисяч гривень.
У класі тракторів Фендт перше місце зайняв і отримав також 20 тисяч.
У змаганнях на мотоблоках перше місце зайняв Прошак Сергій.
Першою в тракторних змаганнях серед жінок стала Василенко Лідія.
А от першим серед кукурудзяних перегонів став Меркулов Віталій.



















Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа