Роботи в агросфері стало вдвічі більше


Кількість вакансій в агросфері зросла більше ніж на 50% до літнього сезону. Роботу з найвищою зарплатою варто шукати в Закарпатській області - 11 500 грн в середньому, але кількість пропозицій там найнижча по Україні. Вакансії тракториста, різноробочого та будівельника виявилися найбільш затребуваними. Кого ще шукають роботодавці та скільки готові платити в сфері с\г - розповіли аналітики OLX Робота.


За даними аналітики, кількість варіантів роботи на постійній основі з березня по квітень зросла на 15%, а до початку літнього сезону приріст становив 52%. Ринок тимчасової роботи також став ще більш насиченим на пропозиції.


Спектр вакансій в агросфері широкий і заробітчани мають можливість вибору роботи, яка їм найдужче до душі. Згідно з аналітикою OLX Робота, сьогодні найпопулярнішими професіями є трактористи, в середньому їм пропонують 12 000 грн. В топ-3 затребуваних спеціальностей увійшли також різноробочі - 8 700 грн та оператори - 9 700 грн. А закривають п’ятірку садівники, їм зараз готові платити в середньому - 9 100 грн.

Топ-5 найбільш затребуваних спеціальностей в агросфері влітку
  1. Тракторист
  2. Різноробочий
  3. Оператор техніки
  4. Пилорамник
  5. Садівник

Окрім затребуваних робіт влітку можна знайти більш рідкісні, але добре оплачувані. Наприклад, є варіант поїхати в село на збір бузини. Зарплату обіцяють не аби-яку, а 50 000 грн. Також 30 000 грн пропонують технологам, які готові вирощувати шампіньйони під Києвом у Мар’яновці.

Одна з переваг сезонних заробітків в агросфері - це хороша можливість у літній період попрацювати на свіжому повітрі в будь-якому регіоні України. Зарплати по областях варіюються в залежності від об’єму та специфіки роботи.

Найбільше роботодавці готові платити в Закарпатській області, але працевлаштуватись там непросто, бо кількість вакансій найменша по Україні. Найбільш оптимальне співвідношення зарплати та пропозицій у Київській, Черкаській та Житомирській областях. Частка вакансій в цих областях найвища, як і винагорода за працю.

Аналітики відзначають, що на Західній Україні в цілому спостерігається найменша кількість вакансій в агросфері, винятком є Львівська область.
 
Топ-5 областей з найвищою зарплатою в агросфері
  1. Закарпатська область 11 500 грн
  2. Черкаська область 10 900 грн
  3. Київська область 10 700 грн
  4. Житомирська область 10 000 грн
  5. Волинська область 10 750 грн


Довідка про компанію

OLX Робота - це онлайн-сервіс №1 для пошуку та розміщення вакансій у сегменті блакитних комірців. Ресурс входить в трійку лідерів з пошуку персоналу в Україні. Кожного місяця платформу відвідують 2,4 млн користувачів. Щодня оголошення на платформі розміщують 20 000 роботодавців. База сервісу налічує понад 58 000 актуальних пропозицій з працевлаштування. 13% всіх вакансій припадає на роботу за кордоном.

OLX - один з найбільших онлайн-бізнесів в Україні. За даними Gemius cервіс є найбільш відвідуваним в країні після Google, Youtube і Facebook. Кожен другий український онлайн-користувач заходить на OLX мінімум раз на місяць.
Сервіс входить в ТОП-10 найбільш відвідуваних торговельних майданчиків світу. А мобільний додаток OLX встановлений на кожному третьому українському смартфоні і займає першу позицію в категорії "Купівлі" для IOS і Android за даними SimilarWeb.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа