Відбувся обмін волонтерами між регіонами



Літня спека серпня не стала на заваді цікавим зустрічам волонтерів Відділення  Всеукраїнської благодійної організації  «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси   в рамках проекту  «Створення безпечної зони для людей старечого віку», що виконується за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє».

Відбувся обмін волонтерами між регіонами.  До Черкаського Відділення «Турботи про літніх в Україні» завітали волонтери з Глухова Сумської області.  Короваєм та дружніми оплесками Миколаївське Відділення  «Турботи про літніх в Україні» зустріли волонтерів Черкаського та  Івано- Франківського відділень.  На зустрічах волонтери  поділились досвідом роботи, обмінялись інформацією про вирішення нагальних питань життя літніх людей, про успішні заходи, що проведені у відділеннях.
Протягом  візитів  говорили не тільки про волонтерську діяльність. Кожне місто максимально намагалось показати свої родзинки. Зустріч - екскурсія містом "Черкаський край. Історія та сьогодення", яку  провела старший науковий співробітник Черкаського обласного художнього музею Марина Бугеря, була цікавою не тільки для волонтерів з Глухова. Черкаські волонтери також дізнались багато цікавого про рідне місто. Дніпро, парк «Сосновий бор», старі будинки міста, фонтани сподобались глухівчанам.
Вулицями Миколаєва провела черкащан Людмила Миколаївна Феоктистова.   Волонтери «ТЛУ» в Черкасах Віра Лободюк, Світлана Пушкаренко, Олександр Лободюк  відвідали музей суднобудівництва, катались на катамарані по Південному Бугу.
Зустрічі волонтерів різних відділень дуже корисні. Вони дозволяють обмінятись досвідом роботи, дізнатись багато корисного  про діяльність інших відділень, про життя в інших містах, в інших регіонах. Вони об’єднують волонтерів, які займаються спільною справою.
На зустрічі до Дня Незалежності України пригадали  історію становлення незалежності України, події 1990-1991 років в Черкасах. Відповідали на питання вікторини про державну та народну символіку України. Зустрілись із своїми друзями - членами Міжнародної благодійної організації "Школа здоров'я". які виступили з чудовою концертною програмою. Дякуємо за співпрацю Тетяні Голінько та Вікторії Оржехівській.
Корисною була зустріч щодо співпраці «ТЛУ» в Черкасах з іншими зацікавленими інституціями. У ній взяли участь: заступник директора департаменту соціальної політики Ніконенко Юлія Володимирівна, голова Черкаської обласної організації ветеранів Веретельник Володимир Михайлович, представники територіального центру надання соціальних послуг, КСН, міської та районних організацій ветеранів, волонтери відділення. Внаслідок емоційного обговорення вирішили, що потрібно координувати зусилля для вирішення проблем літніх людей. Запропоновано проводити більше заходів за місцем проживання людей поважного віку.
Різноманітні події серпня позитивно вплинули на стан людей похилого віку, створили можливості інформаційно-комунікаційного спілкування, принесли задоволення і радість.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа