Топ 10 смартфонів: за рік попит на айфони знову виріс



"Яблука" все ще лідирують зі значним відривом за кількістю запитів користувачів на OLX у першому півріччі 2018 року. В топ 10 найбільш популярних телефонів з'явилася марка Google, в той час як "китайці" втрачають позиції.

Аналітики OLX склали рейтинг смартфонів, які українці найчастіше шукали на платформі у першому півріччі 2018 року.

Топ 10 брендів смартфонів у 2018:
Apple 68%
Samsung 15%
Meizu 3,5%
Nokia 2,8%
LG 1,8%
Xiaomi 1,6%
HTC 0,8%
Huawei 0,76%
OnePlus 0, 76%
Google 0,6%
Більше половини всіх запитів припадає на Apple — 68%. iPhone як і раніше залишається найбажанішим телефоном серед українців. І з кожним роком попит на нього стає все більше. Ще в минулому році новими девайсами з сімейства яблучних смартфонів цікавилося 28,5% користувачів, а б/в — 34%.
На другому місці очікувано опинився Samsung — 15% бажаючих придбати смартфон, шукають моделі саме цієї фірми. За рік лінійка мобільних продуктів електронного гіганта помітно розширилася, а от попит так і не збільшився.
Замикає трійку лідерів китайський бренд Meizu, який відносно недавно з'явився в Україні. Його частка склала 3,5% від загальної кількості запитів, що майже на 3% менше у порівнянні з початком 2018 року.
Крім великих виробників з Китаю - Xiaomi, HTC, Huawei і OnePlus, у рейтингу опинилися телефони марки Google, які за час свого існування вже встигли добре себе зарекомендувати.
Що стосується найбільш бажаних моделей, 9 з 10 смартфонів припадає на iPhone. В топ 10 увійшла тільки одна модель не з лінійки Apple — Samsung Galaxy s8. Зараз смартфон можна купити навіть за 9 800 грн на вторинному ринку, і за 16 200 грн на первинному.
Найпопулярніший телефон з яблуком на задній панелі в цьому році — iPhone 7. Після виходу нових моделей лідер запитів дещо впав у ціні. А ось за трендовий сьогодні iPhone Х в середньому на OLX пропонують 18 000 грн за б/в варіант. Нова десятка може обійтися потенційному власнику в 23 500 грн.
Флагман від Samsung, вживаний Samsung Galaxy s9 коштує трохи більше 19 000 грн. Новий пропонують приблизно за 24 000 грн, а при бажанні цілком реально знайти і дешевше.
Довідка про компанію
OLX - один з найбільших онлайн-бізнесів в Україні. База ресурсу налічує 11 млн оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн нових пропозицій. За даними Gemius cервіс є найбільш відвідуваним в країні після Google, Youtube і Facebook. Кожен другий український онлайн-користувач заходить на OLX мінімум раз на місяць.
Сервіс входить в ТОП-10 найбільш відвідуваних торговельних майданчиків світу. А мобільний додаток OLX встановлений на кожному третьому українському смартфоні і займає першу позицію в категорії "Купівлі" для IOS і Android за даними SimilarWeb.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа