«Гайдамацьке Коло»: сильні тілом та духом



З 11 по 21 серпня 2018 року в Черкасах відбулася друга зміна табору «Гайдамацьке Коло», який провели Всеукраїнська громадська організація «Сокіл» та Центр національно-патріотичного виховання.

В десятиденному вишколі брали участь близько 100 таборовиків з різних куточків Черкащини та навіть з-за меж області. Протягом цього часу діти різнобічно зміцнювалися, адже програма табору містила дві складові – фізичну та інтелектуальну. Також одними із головних завдань організаторів були виховання в юнаках і дівчатах патріотичного духу, лідерських якостей, прищеплення їм дисципліни, стресостійкості та колективної відповідальності.
Щоби стати організованішими, таборовики пройшли низку занять з впоряду – системи рухів та гасел, яка допомагає діяти злагоджено, з мінімумом слів та часу. Щодня діти покращували свою фізичну підготовку, починаючи день з руханки та вправляючись у силових заняттях, спортивних іграх, проходженні смуги перешкод. Чільне місце у виховній програмі було відведено підвищенню обороноздатності молодих українців. Аби учасники «Гайдамацького Кола» були готові захистити себе, свою родину та державу, вони пройшли заняття із зброєзнавства, контрдиверсійної підготовки, саперної справи, стрільб, ножового бою. Інструкторами були сокільці з реальним досвідом бойових дій.
Діти стали обізнанішими в наданні екстреної домедичної допомоги, збагатили світогляд під час лекцій з історії України, української мови, українського націоналізму, історії сокільського руху, екології тощо. Таборовики мали змогу показати командний дух у різних змаганнях – пейнтболі, Тереновій грі, футболі, волейболі тощо. Невід’ємною частиною їхнього таборового життя були походи на Дніпро, вечірня ватра, співи, таборова пошта та багато іншого. А родзинкою цієї зміни стала весела і насичена поїздка у Моринці на фестиваль «Ше.Фест».
Вже стало традицією та особливою подією для таборовиків вручення жетонів під час урочистого закриття табору. Це своєрідна нагорода для тих, хто пройшов всі випробування. Деякі з досвідчених учасників мають вже три таких відзнаки та носять їх з честю.
«За ці десть днів наша гайдамацька родина стала ще більшою та міцнішою. Адже серед нас є ті, кого ми були раді бачити в таборі вже втретє. А також приємно щораз зустрічати все більше нових обличь. Пліч-о-пліч ми всі пройшли чимало випробувань, і я можу впевнено сказати, що серед цих учасників немає випадкових людей. Я бачу в них майбутнє України, зразкових членів суспільства, будівників нашої держави, потенційних лідерів та керівників. І після табору вони своїми вчинками та власним прикладом змінюватимуть на краще своє оточення», – переконаний комендант табору Віталій Козир.
Під час табору чимало учасників зацікавилися громадським активізмом та планують надалі долучатися до активного суспільного життя.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа