70 міст долучилися до Години Землі. Дізнайтеся, які заходи відбудуться 24 березня в Україні

24 березня 2018 року о 20:30 українці вже 10-й рік поспіль символічно вимкнуть світло разом з усім світом, щоб привернути увагу людства до здоров’я нашої планети, яке наразі далеке від ідеального.

Connect2Earth (“Злови зв'язок з Землею”) — це головне повідомлення кампанії цього року. Його ідея в тому, що час налаштуватися на частоти планети. І вже близько 70 міст України взялись це робити, висловивши свою підтримку Годині Землі і запланувавши спеціальні освітні заходи в межах кампанії, вимкнення відомих на всю Україну пам’яток тощо. Міста, організації та навчальні заклади продовжують долучатися щодня. Таким чином, за прогнозами, сотні тисяч українців старатиметься зловити зв’язок з планетою 24 березня о 20:30.
Сьогодні Всесвітній фонд природи WWF в Україні ділиться підбіркою подій Години Землі 2018 по всій країні. Обирайте подію у своєму місті та приходьте! Чи просто вимкніть зайве освітлення та проведіть цей вечір в теплій атмосфері родини чи друзів, разом подумайте про планету, яке майбутнє нас чекає і як кожен може допомогти.
Отже, запрошуємо:
Київ
WWF в Україні разом зі Svitlo Concert та Віртуозами Києва запрошують киян на концерт класичної музики при свічках, присвячений планеті. Квитки купуйте заздалегідь.
Біла Церква
У рамках Години Землі мешканці та гості міста можуть долучитися до Еко-забігу алейками парку “Олександрія” о 10-тій годині 24 березня.
Вінниця
Година Землі тут розпочнеться вже 23 березня з вечора кіно Eco Movie Night з 18:00 до 21:00 у приміщенні NGO-HUB (вул. Пушкіна,11).  24 березня з 10:00 до 15:00 у холі міської ради триватиме акція зі збору макулатури. Також цього дня з 18:00 до 21:00 можна буде відвідати акустичний концерт “Музика у темряві” (вул. Пушкіна, 11, NGO-HUB).​​ Традиційно у місті будуть вимкнені:
ліхтарі на Європейській площі
ліхтарі на майдані Незалежності,
підсвітка арки та панно при вході у Центральний парк
декоративне освітлення фасадів Вінницької облдержадміністрації
декоративне освітлення Державного архіву
декоративне освітленні школи №2
освітлення Свято-Преображенського кафедрального собору.
Вугледар
У навчальних закладах міста з 19 до 23 березня пройдуть виховні години “Всі ми діти твої, наша рідна Земля”, виставка плакатів та малюнків. О 20:30 у місті буде вимкнено декоративну підсвітку вулиць.
Долина
В рамках Години Землі о 20:30 буде вимкнене зовнішнє освітлення адмінбудинку на пр. Незалежності 5, а також пам’яток та символів міста.
Дубно
У місті пройдуть класні години в загально-освітніх навчальних закладах. 24 березня о 20:30 згасне декоративне освітлення вулиць міста (вул. Сурмичі, Замкова, майдан Незалежності, Шевченка, Д.Галицького, Свободи, Острозького, Скарбова, Пекарська) та Державного історико-культурного заповідника, відбудеться екскурсія при свічках по Дубенському замку та екологічний флеш-моб.
Житомир
Містян запрошують трохи поджемити при свічках, дійство відбудеться у приміщенні Центру розвитку місцевого самоврядування — вул. Михайлівська 8/1, другий поверх. О 15:00 на гостей чекатиме еко-лекторій.
Буде вимкнено освітлення на пам'ятках та будівлях міста:
Житомирська міська рада
Житомирська обласна державна адміністрація
вул. Михайлівська
майдан Корольова
інші об'єкти
Луцьк
На Годину Землі о 20:30 буде вимкнено підсвітку пам'ятників, головних міських споруд, а також символу міста — Луцького замку.
Львів
Заклади Холдигу емоцій !FEST готують програму, присвячену Годині Землі. У місті до Години Землі 24 березня з 12:00 на FESTrepublic (вул. Старознесенська 24-26) відбудеться Zero Waste Fest. Увечері можна буде піти на концерт Somali Yacht Club, які доєднаються до кампанії зі збереження планети. Також готується Zero Waste Academy.
25 березня з 20:30 до 21:30 вимкнеться зовнішня підсвітка:
історичних та значимих установ в межах центру Львова
Архикатедрального собору святого Юра
телевежі на Високому замку
Львівської міської ради.​
Маріуполь
В навчальних закладах міста напередодні Години Землі пройдуть заняття на тему екології, охорони навколишнього середовища та енергозбереження.
Могилів-Подільський
В школах міста пройдуть позакласні години, присвячені Годині Землі та збереженню природних ресурсів.
Новояворівськ
На підтримку кампанії в школах та Вищому професійному училищі Новояворівська пройдуть тематичні заняття.
Обухів
На Годину Землі о 20:30 ​згасне освітлення на Площі біля районного центру культури та дозвілля.​
Одеса
WWF в Україні разом з Impact Hub Odessa та Музеєм цікавої науки приготували для всіх бажаючих програму на цілий день у суботу 24 березня. З 10:30 стартує серія цікавих лекцій на теми охорони природи, переробки та сортування сміття, майбутнього людства та інші. А ввечері о 20:30 відбудеться захоплююче електричне шоу з блискавками та перкусійний джем, де кожен зможе відчути себе трішечки музикантом. За гарної погоди будуть, також спостерігати за зірками у телескоп. Адреса заходу Impact Hub Odessa, вул. Грецька 1А.
Також 23 березня у Екопросторі відбудеться творчий вечір без світла, присвячений Годині Землі.
У темряву зануриться:
Одеський національний академічний театр опери та балету
Спасо-Преображенський собор
центр міста Приморський бульвар, Думська площа та Міська рада, Катерининська площа, вулиці Дерибасівська, Пушкінська та інші центральні вулиці Одеси.
Рівне
В Екоклубі 24 березня будуть зоряні спостереження (за умови хорошої погоди), екологічні майстер-класи; настільні ігри, чаювання й інші розваги. Реєстрація на захід за посиланням.
Слов'янськ
На підтримку кампанії в навчальних та позашкільних закладах освіти пройдуть тематичні уроки.
Суми
24 березня о 12:00 у Сумській міській галереї (вул. Соборна, 27) відбудеться перегляд фільму “Дім”. А ввечері з 20:30 до 21:30 відбудеться акція “Вечеря при свічках заради Планети” у закладах “Дикий Запад”, “Львівська Майстерня Шоколаду Суми”, Brooklyn Bobik, Bottle&Cup, “Стумарi - кафе грузинської кухні”.
Тернопіль
На підтримку Години Землі на 60 хвилин у місті виключать освітлення головного його символу – Тернопільського замку.
Ужгород
На підтримку Години Землі о 20:30 згасне підсвітка бюджетних закладів Ужгорода.
Харків
У Харкові 24 березня на годину буде вимкнене декоративне підсвітлення парку Молодіжний, площі біля Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка, площі Конституції.
Хмельницький
На Годину Землі 24 березня зануриться у темряву Майдан Незалежності та визначні пам’ятники міста.
У місті відбудеться “Година Землі: назад у 1818 рік”, у програмі якої: відвідини 1818 року, відсутність світла, кліматичні батли, жива музика. Захід відбудеться 24 березня о 20:00 в Агенції сталого розвитку “Астар” (вул. Героїв Майдану, 38). Забронювати місце можна до 23 березня за цим посиланням. Також хмельничан запрошують взяти участь у світловому флешмобі "Злови зв'язок з Землею". Потрібно прийти 24 березня о 19:00 на майданчик біля кінотеатру ім. Т. Шевченка з телефоном або ліхтариком.​
Хотин
На одну годину згасне освітлення на території Хотинської фортеці.
Чернівці
На Годину Землі о 20:30 буде вимкнено декоративне освітлення центральної частини міста.
Яремче
На Годину Землі буде частково вимкнене вуличне освітлення.
За свіжими новинами та усіма активностями в рамках Години Землі 2018 слідкуйте:
айт Години Землі 2018 в Україні: panda.org/eh18
Офіційна сторінка події на fb: facebook.com/events/170246300419932/
Долучитися до Години Землі wwf.panda.org/uk/our_work/ecoeducation/campaigns/eh18/sign_up/
Сайт WWF в Україні wwf.panda.org/ukraine
Перелік подій Години Землі по Україні

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Особлива книга про Піднесення

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно