Конкурс художнього репортажу «Самовидець» стартує всьоме!

Тема – «Життя у містах»
Міста, в яких ми живемо сьогодні, й міста, в яких житимемо завтра. Які вони, як змінюються, хто є рушієм цих змін – позитивних і негативних. Процеси і явища, що наближають майбутнє, або, навпаки, не дають вибратися з минулого, і які варто зафіксувати й дослідити. Життя в містах, які рухаються до визначення «розумні» («міста майбутнього»),  і тих, що міцно вчепилися за своє минуле. В містах, які не оговталися від травм ХХ століття, і в містах, яким іще тільки доведеться заживляти рани, завдані нинішньою війною, зшивати себе по лінії бойових дій.

Життя у містах великих і зовсім маленьких.
Ми очікуємо на репортажі, в яких автори не просто описуватимуть міські фасади й свої улюблені місця, а спробують проникнути в саму суть міста, душу урбаністичного соціуму; шукатимуть відповідь на питання: хто (і що) робить місто містом.
Чекатимемо на добре написані художні репортажі, в яких автори у свій спосіб сформулюють відповіді на питання: хто вони – мешканці українських міст? Як вони взаємодіють між собою і з містом? Чи кожен, хто живе у місті, є справді міським жителем? Як місто вловлює зміни у соціумі і як соціум відчуває на собі зміни у місті?… Де ці точки перетину різних поколінь, епох, життів, світоглядів, ідей, рухів? Місто як живий організм та місто як декорація, на тлі якої розгортаються тисячі історій…
Тож, шукайте неочевидні сюжети, розповідайте небанальні історії, знайомте нас з дивовижними героями. Ми чекаємо на нові імена в художньому репортажі!
Умови.
Готові тексти надсилайте до 25 січня 2019 р. на адресу: samovydets@gmail.com Результати конкурсу буде оголошено 25 березня 2019 р.
До розгляду приймаються раніше не публіковані художні репортажі українською мовою.
  • Автор повинен спиратися на власний досвід.
  • Автор має добре знати тему, орієнтуватися в інших текстах, написаних на вибрану тематику, прагнути об’єктивності.
  • Важливим елементом є влучні описи та живі діалоги з героями вибраної теми. Оповідь має бути не сухою газетною, а саме художньою.
Обсяг репортажу– до 40 000 знаків.
Нагороди: І місце – 10 000 грн. ІІ місце – 7 000 грн. ІІІ місце – 5 000 грн.
Десять найкращих репортажів увійдуть в альманах «Veni, Vidi, Scripsi», а переможець конкурсу отримає право видати свою книжку репортажів у видавництві «Темпора».
Члени журі: Єлізавета Гончарова, Олег Криштопа, Марія Титаренко.
За підсумками минулих конкурсів видавництво «Темпора» видало п’ять альманахів найкращих репортажів: «Світ у масштабі українського репортажу», «Де, як і чому працюють українці», «Історія наживо», «Війна. Життя de facto» та «Чому я звідси ніколи не поїду». Вийшли друком книги лауреатів конкурсу: Олега Криштопи «Україна. Масштаб 1:1», Дениса Казанського «Чорна лихоманка: нелегальний видобуток вугілля на Донбасі» та Єлізавети Гончарової «Десь поруч війна».
Координаторка конкурсу: Марія Семенченко
Телефон для довідок: 068 494 74 56
www.facebook.com/samovydets/
www.facebook.com/mariia.semenchenko
*ЛітАкцент 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Особлива книга про Піднесення

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно