Край музеїв: Брустури-Криворівня-Верховина

Цього року вдалося вирватися з міського життя і втрапити в мальовничі Карпати. Від Брустурів через Криворівню втрапили в Верховину. Загалом, Верховина – то край музеїв. Вони там повсюди. Ми змогли за день об’їхати п’ять музеїв. Але перед цим втрапили на полонину біля Брустурів. Там виробляють бринзу – то є карпатське золото. І ви такий сир більше ніде не скуштуєте.

Генди на невеликому пасовиську, яке знаходиться на горбі, тобіж на горі, гуцули тримають стадо корів. І там коров’яче молоко від десятків корів перемішується, а тоді воно мліє на ватрі, яка ніколи не гасне. Зрозуміло, що створити такі умови вдома неможливо. А тут ці умови, а також майстерність пастухів робить свою справу і виходить неймовірний сир.

Деталі у ВІДЕО

Щодо Криворівні. Тут втрапляємо до приватного музею, де зберігається історія однієї родини.

Газда зібрав стільки експонатів, що позаздрить будь-який музей.

Далі на шляху у нас хата-музей з кінофільму «Тіні забутих предків».

Про неї у відео

Далі втрапляємо у літературно-меморіальний музей Івана Франка та у музей-садибу Михайла Грушевського.

Увага, з квиточками з музею Франка можете втрапити у музей Грушевського. Два в одному! І там і там неймовірна атмосфера. І там і так все просто сповнене історією. А в музеї Грушевського нас ще вчать грати, співати і танцювати.

Деталі будуть згодом у відео – ще не змонтував. Але ось вам шматочок:

Насамкінець у Верховині втрапляємо в музей Гуцульської Магії. Він розташований при ресторані. І юна панянка Марія нам проводить екскурсію. Тут вам і заспиртовані змії, і всілякі камінці, порошки, квіти, черепи, кістки та інша чортівня.

Також тут є фото, є портрети легендарного мольфара Нечая. Йой, але що маю вам казати. Самі мали б побувати тут і відчути цю атмосферу.

Скажу, що тут є ще багато музеїв, нереально за день все охопити… Тож лишили ще частину музеїв на потім.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Неймовірні «Арабески» Жадана

«Кросс» Джеймса Паттерсона справді крутий детектив і трилер

«Створюй своє». БФ «Жіночі можливості» оголошує всеукраїнський конкурс грантів для виробниць крафтової продукції