«Вірю, що Україна, український народ і наші ЗСУ переможуть!», – черкаський журналіст Назарій Вівчарик

Черкаський журналіст, відповідальний секретар інтернет-видання «Прочерк» Назарій Вівчарик у рамках україно-литовського проекту «Підтримка незалежних регіональних медіа в Україні» реалізував тему «Стан, виклики та трансформація місцевих ЗМІ». Каже, що тема була вкрай важлива, в ній йшлося і про роботу журналістів під час криз, що маємо, зокрема, зараз у час війни. Назарій переконаний: будь-яка криза актуалізовує роботу журналіста ще більше. Про це він розповів прес-службі Національної спілки журналістів України.

Зараз, у час війни, журналісти нашої редакції сайту «Прочерк» працюють фактично цілодобово у режимі 24/7, аби оперативно доносити важливу інформацію для жителів міста Черкаси і Черкаської області.

Водночас, в нових реаліях ми чітко розуміємо, що повідомляти, а що ні. Ми повідомляємо про наші здобутки і втрати ворога, але не даємо чіткі координати наших військових, не фотографуємо нашу техніку, не фотографуємо наші блокпости, проте показуємо яклюди в приміщенні волонтерять, допомагають армії і переселенцям. Ми інформуємо про те, що можна і не даємо інформації, яка може зашкодити нашим військовим.  

Складно працювати в умовах, коли наші не мають єдиного центру, коли наша обласна військова адміністрація відповідає вкрай довго, коли поліція каже одне, коли СБУ і військкомат просто постійно дує на холодне і працює з пересторогами. Так, у нас інколи ховають загиблих героїв і ми довго зважуємо інформацію, бо не завжди дозволяє військкомат про це інформувати, доводиться довго узгоджувати.

Найповільніше працює обласна адміністрація, куди достукатися дуже важко через небалакучу прес-службу. Водночас гарно працює місто Черкаси. Все швидко і оперативно.

Загалом зосереджуємося в цей час на перемогах, а не на поразках, на людях дії, які працюють для перемоги, пишемо про них.


Також постійно висвітлюємо потреби волонтерів і центрів гуманітарної допомоги, заяви влади. 

У цілому наш сайт сьогодні в Черкасах став не лише новинним онлайн-виданням, а своєрідним корисним ресурсом, де збирається багато потрібної інформації. І в час сучасних технологій починається нарощування аудиторії у наших сторінках у фейсбуці, в телеграмі, інстаграмі.

Насамперед люди йдуть у телеграм, там ми також додаємо багато всеукраїнської інформації з офіційних джерел, даємо в телеграм статистику, поради, застереження, інформуємо про історії переселенців.

У цілому троє людей постійно задіяні на сайті в Черкасах, доводиться в період повітряних тривог і сирен чергуватися, змінюватися. Є проблеми, бо не всюди в бомбосховищах є інтернет, у деяких бомбосховищах холодно і люди застуджуються. Та все ж вдається інформувати читачів силами трьох людей в повному обсязі. Нас знають, нас читають, нам довіряють і тому до нас надходить велика кількість інформації, також іде багато запитів. Зосереджуємося на спільних діях задля перемоги України.

Завдяки нашому україно-литовському проекту я маю більше знайомих та друзів. Тож висвітлював ситуацію по Черкащині, в цілому інформував іноземців про ситуацію в Україні, зокрема, мої англомовні колонки публікувалися в Литві та Америці. Адже часто здаля людям трішки не так здається усе, ніж насправді. Насправді зсередини погляд дуже важливий. Враховуючи, що я тут на місці, то зсередини можу інформувати про те, що відбувається. Вдячний колегам з-за кордону, які давали змогу мені висловитися і показати справжню ситуацію.

 Вірю, що Україна, український народ і наші ЗСУ переможуть, - йдеться на сайті НСЖУ

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Вівчарик: Суть війни

Вівчарик: Україна – щит для НАТО і ЄС

Нижче скрін статті з Америки:






Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча