Тренер Олексій Козій: Насамперед дбаємо за здоров’я дитини, про її саморозвиток!

Сьогодні у Черкасах в парку Сосновий бір професійний тренер з боксу Олексій Козій провів безкоштовне тренування для дітей шкільного віку. На рингу неподалік колеса огляду у парку черкаський тренер проводить заняття для дітей ціле літо, але сьогоднішнє стало показовим, щоб з початку навчального року залучити більше молоді до занять спортом.

Сам тренер, який представляє клуб «Левеня», має великий досвід, адже змагався і працював за кордоном, пройшов довгий шлях від спортсмена до тренера, виховує власних дітей, тому переконаний, що заняття боксом для дитини – це насамперед крута методика розвитку та виховання.

– З одного боку це звичайні тренування, а з іншого – незвичайні. Бо я акцентую увагу на розвитку дитини, намагаюся показати, що є професійний, є олімпійський бокс, є бокс високих досягнень, а є бокс для здоров’я, тобто для дітей, для розвитку нації. Тому ми беремо всіх, щоб люди не сприймали бокс лиш як вид спорту, де спортсмени б’ють одне одного в голову, ні, це зовсім не так, але до всього треба підходити з розумом, – зазначає Олексій Козій.

Сам Олексій добре знає, про що говорить, він працює тренером з 2007 року. Має звання Чемпіона України з кікбоксингу, а також завоював срібло на чемпіонаті світу з кікбоксингу. Срібний призер Чемпіонату по боям без правил ( Гладіатори). Козій уродженець Дніпропетровщини, закінчив Національний Університет Фізичного Виховання І Спорту України за фахом «Олімпійський та професійний спорт». Здобув кваліфікацію тренера з єдиноборств, викладача фізичного виховання. Свою кар`єру професійного боксера розпочав в 2009 році в Швейцарії, м. Аскона і до 2017 року провів 9 професійних поєдинків. Де переконався, що результат залежить від довгої та клопіткої роботи.

До слова, у 2014 році відправився до Індонезії на острів Балі працювати тренером в MIRAH FIGHT CLUB, та зупинятися на спортивних досягненнях не став.

– Я вийшов на ринг і здобув там два кубки. Але потім життя так склалося, що переїхав в Черкаси. Важливим досягненням за останні роки стало відкриття власного спортивного клубу для дітей та дорослих «Левеня». Тут я акцентую увагу насамперед на здоров’ї дітей, виховуємо хоробрість, відповідальність, мужність. Я пройшов свого часу шлях спортсмена і розумію, що зіркою може стати не кожен. Та цього й непотрібно. У світі давно є бокс, де займаються не на результат, а на оздоровлення, призвичаєння до здорового способу життя, – наголошує Олексій Козій.

Зараз тренер планує розширювати клуб, адже, коли відкривав його рік тому, то розраховував на декілька десятків дітей, а їх вже більше сотні. Всі вихованці розбиті по віку і по групах, щоб не збиратися в один час.

– Суть оздоровчого боксу в тому, щоб закцентувати увагу на дитині, на вихованцеві, а не на тренерові. Бо здоров’я і саморозвиток дитини – це головне. Це практика європейська і американська. На жаль, у нас все ж більшість тренерів налаштовані виключно на змагання і спортивний результат. Часто буває, що тренер сам десь в юності недопрацював і тепер хоче компенсувати це досягненнями своїх учнів. Однак чи завжди учневі це треба? Я пройшов шлях професійного спортсмена і знаю, що спорт досить ризиковане заняття. Не всі родяться чемпіонами, адже спорт тяжкий фізично і психологічно, – роз’яснює Олексій Козій.

У Черкаси такий оздоровчий напрямок боксу Олексій Козій практикує чи не єдиний.

– Хочеться виховати здорову молодь, а це і розуміння того, що кулаки створені не для того, щоб ходити і когось бити. Тут загартовується насамперед дух. Хто дійсно прагне йти далі цим шляхом, готовий буду тренувати, але не сприймаю зауваження колег по цеху, які говорять: «Та вони ж не спортсмени, не йтимуть на ринг». Але я і не прагну всіх виштовхати на ринг, бо не така наша мета на заняттях. Дитина має сформуватися фізично і психологічно, а тоді, при бажанні і прагненні стануть і чемпіонами! – запевняє Олексій Козій.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча