Як співробітники оцінюють своїх начальників та на що готові заради керівної посади?


Абсолютна більшість (83%) пошукачів хотіли б обіймати керівну посаду – такі результати показало опитування, яке проводив HeadHunter Україна серед користувачів порталу. При цьому практично кожен третій опитаний вважає керівну посаду складною. Майже стільки ж тією чи іншою мірою незадоволені на сто відсотків власним керівником – вважать, що або йому/їй є куди розвиватись, або взагалі людина займає чуже місце.

Можливість безпосередньо впливати на процес та результати роботи, побудувати кар’єру та підвищити соціальний статус, більше заробляти – всі ці причини надихають пошукачів замислитись над здобуттям керівної посади. Водночас пошукачі розуміють, що така посада передбачає не тільки більше можливостей, але й більше обов’язків. Так, практично всі опитані (97%) заявили про те, що готові підвищити рівень кваліфікації, якщо це буде умовою отримання керівної посади. І лише 3% респондентів або ще не замислювались над цим, або взагалі не згодні на активні дії заради керівної посади.
Найдоречнішим варіантом для здобуття нових кваліфікаційних рівнів 65% опитаних назвали відвідування тренінгів та спеціалізованих курсів із відповідної тематики. Майже кожен шостий респондент упевнений у тому, що зможе вирішити проблему з браком кваліфікації для одержання керівної посади шляхом самоосвіти. Ще 12% опитаних вірять у силу онлайн-навчання. Найменш популярний варіант – навчання у ВНЗ (без уточнення формату). Йому віддали перевагу лише 6%. При цьому, серед іншого, респонденти зазначали, що для них актуальними є варіанти навчання шляхом менторства/наставництва та рекомендацій або практик. Такі формати будуть доречними, скоріше, у разі передачі повноважень від попереднього керівника.
Варто зазначити, що більша частина респондентів (44%), оцінюючи професійні здібності своїх керівників, назвали їх достатніми для роботи, яку вони виконують. А от майже кожен третій (36%) своїм начальником тією чи іншою мірою незадоволений: четверта частина опитаних озвучує запит щодо потенційного розширення професійного кругозору і навичок своїми керівниками, ще 12% опитаних вважають, що їм потрібен інший керівник, причому 5% вже мають на увазі конкретних кандидатів.
Складність керівної посади респонденти оцінюють по-різному, проте більшість (69%) опитаних впевнена, що все залежить від особистості керівника, його (її) вмінь та ставлення до роботи. Майже кожен третій (27%) вважає таку роботу дуже складною. На противагу їм 3% респондентів дотримуються думки, що бути підлеглим важче.
Підсумовуючи, хочеться зазначити, що більшість респондентів досить серйозно сприймають роль керівника та не перебувають в ілюзіях щодо того, що така робота дуже легка. При цьому вони досить оптимістично оцінюють свій потенціал (у разі виникнення пропозиції обійняти вакантну керівну посаду) і готовність до освоєння нових професійних горизонтів, а от, оцінюючи потенціал інших на посаді (своїх) керівників, не так щедро роздають кредити довіри.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа