Як використовувати інформацію про вакансії так, щоб знайти роботу?


Лайф-хак 1: визначте ким ви хочете працювати та що робити. Сміливо мрійте. Реально оцінюйте свої сили. Буває так, що мрії і реальність не співпадають. Тут повчальна цитата з фільму «Королева бензоколонки»: «Я не зрадила мрії, я мрію змінила.»

Лайф-хак 2: визначте рівень бажаної заробітної плати. Скільки грошей вам потрібно на життя? Відштовхуйтеся не від максимуму, а від мінімуму. Тепер погляньте на пропозиції від роботодавців. Порівняйте зарплатню в різних регіонах та вимоги до кандидатів.
Лайф-хак 3: підготуйте резюме. Опишіть роботодавцю свій досвід роботи, освіту, навички. Виділіть досягнення та вкажіть бажаний рівень заробітної плати. Зазначте Вашу мотивацію: чому Ви хочете працювати саме в цій компанії.
Лайф-хак 4: Скористайтеся нашими послугами. Зайдіть на сайт Державної служби зайнятості та заповніть фільтр з пошуку підходящої вакансії. Також ви можете звернутися безпосередньо до працівників служби зайнятості. Попередньо зареєструватися на прийом до фахівця зручно на сайті Державної служби зайнятості. Вам не потрібно стояти в черзі, адже ви самостійно обираєте час прийому та знаєте який саме фахівець на Вас чекатиме. Тут Вам допоможуть:
-         визначитися з професійною орієнтацією,
-         порадять де і як можна отримати новий фах,
-         допоможуть з мотивацією та навиками написання резюме, самопрезентації та пошуку роботи,
-         є можливість користуватися секторами самостійного пошуку роботи та Touch screen,
-         запросять на ярмарки вакансій, дні відкритих дверей, форуми та виставки,
-         навчать як краще себе зарекомендувати під час співбесіди та випробувального терміну.
Лайф-хак 5: користуйтеся сайтами з пошуку роботи. Ми радимо сайти, де вакансії перевірені модераторами: Офіційний сайт Державної служби зайнятості, jobs.ua, job.ck.ua, superjob.ua, rabota.ua, vakansii.ua, works.com.ua, work.ua, hh.ua, pro-robotu.ua, novarobota.ua, worknew.info, jobmarket.com.ua, kakrabota.com.ua
Лайф-хак 6: звертайте увагу на рекламу в Інтернеті, соціальних мережах, мессенджерах та оголошеннях ЗМІ: інтернет-видання, радіо, телебачення, газети.
Лайф-хак 7: активно використовуйте соціальні мережі для пошуку роботи: креативно написані пости про пошук роботи набирають тисячі лайків, переглядів та поширень. Існують групи за вакансіями. Можна ризикнути - і зафрендитися до керівника чи співробітника цікавої Вам компанії та написати йому особисто про своє бажання працевлаштуватися та мотивацію.
Лайф-хак 8: слідкуйте за оновленнями сайтів компаній, де Вам було б цікаво працювати. Як правило, більшість таких сайтів має розділ вакансій. Там можна відгукнутися на актуальну позицію чи відправити резюме для формування кадрового резерву. Розміщуються анонси ярмарок вакансій, форумів, виставок, днів відкритих дверей та інші інформаційні акції.
Лайф-хак 9: користуйтеся послугами кадрових та рекрутингових агенцій. Звертайте увагу на їхню репутацію та відгуки.
Лайф-хак 10: всі повинні знати, що ви шукаєте роботу: рідні, друзі, знайомі, колишні колеги. Впевнено розповідайте їм про те, яку роботу ви шукаєте.
Лайф-хак 11: звертайте увагу на біг-борди, банери, павуки, розклеєні оголошення тощо.
Лайф-хак 12: слідкуйте за появою нових підприємств, філій. Знаходьте контакти цих роботодавців, телефонуйте, відвідуйте прийоми та цікавтеся про наявність вакансій.
Лайф-хак 13: Не обирайте пропозицію за розміром заробітної плати. Як правило, це питання вирішується під час співбесіди. За етикетом, його обговорюють після того, як роботодавець зацікавився Вами, як спеціалістом.
Лайф-хак 14: Критично мисліть, коли читаєте оголошення. Там вказується: назва вакансії, вимоги до кандидатів, інформація про умови роботи, контакти.
Лайф-хак 15: ігноруйте вакансії-обманки. Вас мають насторожити: сумнівні джерела інформації (дошки безкоштовних оголошень, паркани, стовпи тощо), відсутність назви компанії, роду діяльності та контактів, розмиті обов’язки та вимоги, прохання зателефонувати на платні номери, вимоги заплатити кошти за працевлаштування. Сумнівний е-mail безкоштовного серверу: солідні компанії мають корпоративні поштові скриньки.
Радимо Вам зберегти ці лайф-хаки та активно ними користуватися. Смілянський міськрайонний центр зайнятості бажає Вам знайти роботу своєї мрії та отримувати максимум задоволення від кожного робочого дня!
Ангеліна Хоменко, фахівець СМРЦЗ

Коментарі

  1. Надійне рефінансування, щоб допомогти людям.
    Зв'яжіться з нами. psoloukas@gmail.com

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа