Публікації

Показано дописи з вересень, 2024

Неймовірні «Арабески» Жадана

Зображення
Дванадцять оповідань цієї збірки у підсумку утворюють химерний візерунок, окремі лінії якого переплітаються, підхоплюють одна одну і впізнають себе у взаємних відображеннях. Щоправда, візерунок цей — не зовсім рослинний, хоча й рослинний також. Але передусім він складається з історій людей. Людей із різним минулим, зруйнованим сьогоденням і невідомим майбутнім, - пише Олександр Бойченко. Оповідання справді неймовірні. Це міцно зшита збірка, як кулак. Все на одній ноті. Оповідання немов мають якусь ауру. Їх читаючи, бачиш все, що відбувається у Харкові чи іншому місті України в час війни. Кожен герой живий в своїх діях, в своїх думках, кожен герой справжній. Саме ця справжність і правдивість робить книгу такою сильною. Ти віриш історіям з книги більше, ніж реальності. У цих історіях такий сильний зріз нашого часу, тут історії про війну, про чоловіків і жінок, про Харків, про нас з вами. Це історії нібито художні, але насправді вони дуже документальні. Після кожної історії хочеть

«Створюй своє». БФ «Жіночі можливості» оголошує всеукраїнський конкурс грантів для виробниць крафтової продукції

Зображення
Благодійний фонд «Жіночі можливості в Україні» зміцнює український крафт і оголошує всеукраїнський конкурс грантів для жінок – виробниць крафтової продукції – «Створюй своє». Розмір мінігрантів складатиме 50 000, 100 000 та 150 000 гривень залежно від масштабів виробництва, бізнес-ідеї та запиту заявниці.

Черкащани, які постраждали від війни, можуть отримати фінансову підтримку від Естонської ради у справах біженців

Зображення
Вразливі домогосподарства, що втратили засоби для забезпечення своїх сімей внаслідок війни, можуть скористатися «Програмою екстреної підтримки доступу до засобів для існування» від Естонської ради у справах біженців.

Розпочато набір заявок на реєстрацію для участі у проєкті REDpreneurUA від Українського Червоного Хреста

Зображення
REDpreneurUA – програма, започаткована Австрійським Червоним Хрестом для розвитку бізнес-навичок і підтримки підприємців, які прагнуть змінити світ. В Україні вона відкриває перед українськими підприємцями унікальну можливість не лише започаткувати власну справу, але й зробити свій внесок у відновлення економіки країни.

«Кросс» Джеймса Паттерсона справді крутий детектив і трилер

Зображення
Тут діє переконливий герой, хоч дуже заїжджена вже штука – вбивство дружини головного героя. І от типу він живе з думкою помститися. Але якби все було так просто, то не розходилися б ці книги мільйонними примірниками.

На ринку праці — найбільше роботи від початку повномасштабного вторгнення. Дослідження Work.ua

Зображення
Літо закінчилося зростанням зарплат та кількості вакансій, зокрема й на Харківщині, яка повертається до п’ятірки регіонів-лідерів. Про що нам говорить статистика серпня Компанії починають підготовлювати ґрунт перед початком сезону активного найму: підвищують заробітні плати та публікують усе більше пропозицій роботи. І цього року компанії спраглі на працівників, як ніколи раніше. Роботодавці розмістили найбільшу кількість вакансій на сайті Work.ua від початку повномасштабного вторгнення — 115 482 пропозиції.   Навчальні заклади ще з липня почали підготовку до нового навчального року й активізували найм вчителів. У серпні ця тенденція продовжилася та вакансій для освітян додалося.   Харківщина, яка впродовж двох попередніх місяців не потрапляла до п’ятірки областей-лідерів за кількістю вакансій, нарешті повернула свої позиції.   Харківщина повернулася до п’ятірки областей-лідерів за кількістю вакансій Тенденція на збільшення кількості вакансій, попри традиційно «ни

На відміну від Черкас у Смілі таки відбулася зустріч читачів з Русланом Горовим і Віталієм Чепиногою

Зображення
7 серпня у Смілянському міському Будинку культури відбулася творча зустріч з Русланом Горовим і Віталієм Чепиногою. Організатором зустрічі і редактором майже всіх книжок, які на ній продавали, була чарівна пані Надія Козак.

Вийшло СЛОВО

Зображення
 Вийшов журнал. Надрукували й мене. Очікую тепер прибуття поштою.

1 вересня було 2 вересня

Зображення
 І ось вже пішла доця в третій клас. А не так давно було 1 вересня першого класу..... Сьогодні ж перше вересня відбувалося другого вересня, бо перше число це була неділя. Тож діти пішли в школу в понеділок. 

Черкаський забудовник провів конкурс малюнків серед черкаських діток. Зорянка серед учасників

Зображення
Талановитих дітей Черкащини відзначив черкаський забудовник Руслан Хомідов. До Дня знань він вирішив організувати конкурс малюнків серед діток віком від 6 до 14 років, які проживають на території області. До конкурсу долучилися діти з усієї Черкащини, з різних районів. Та найбільше, звісно, з Черкас. Обрали трьох переможців, але й інші отримали призи.