Скільки коштує цьогоріч зібрати школяра до школи?

Початок навчального року завжди хвилюючий період для школярів. Для батьків кінець серпня асоціюється із квестом “Зібрати свою дитину до школи”.

Цього року навчальний процес у більшості областей України планується у гібридному форматі (онлайн та офлайн). Однак, не дивлячись на формат навчання, шкільне приладдя однаково потрібно купувати.

Скільки коштує цьогоріч зібрати школяра до школи та як змінились ціни у порівнянні з 2022 роком поділилися OLX.

Цього року у топі по кількості оголошень знаходяться дитячі кросівки, туфлі та рюкзаки. В середньому запити на шкільне приладдя у 2023 році збільшились на 30% у порівнянні з липнем 2022.

Середня ціна, щоб повноцінно зібрати школяра до школи: рюкзак, шкільна форма, спортивний одяг, взуття, канцелярія становить 4 110 грн. Минулого року такий самий набір можна було придбати за 3 600 грн.

Шкільна форма складає більшу частину витрат. Середня ціна, щоб повністю оновити гардероб до школи, включаючи спортивний костюм та кросівки, становить понад 2 400 грн.

Якщо ж речі з минулого року ще не потребують заміни, то канцелярію потрібно оновлювати щороку. Зошити, ручки, олівці, щоденник та пенал в середньому обійдуть у 750 грн. Та один з найголовніших атрибутів школяра це — рюкзак. Середня ціна на новий рюкзак 1020 гривень.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика