Побував на проекті ЄС

Україна продовжує власний євроінтеграційний шлях. Якісне висвітлення теми є пріоритетом українського медіапростору.

2-4 червня у Луцьку відбувся вступний курс «ЄС: Просто про складне» у рамках West Media Forum за підтримки Представництва ЄС.

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас та інші експерти розповідали українським журналістам про євроінтеграцію.

Перша частина курсу тривала три дні і складалась з насиченої навчальної програми. Понад два десятки журналістів з регіональних медіа зі всієї України прибули до Луцька 2-4 червня, щоб відвідати вступний курс «ЄС: просто про складне».  А потім учасники отримали менторський супровід у роботі над власними матеріалами упродовж місяця.

Кожен з учасників мав різні цілі в деталях, але одну спільну загальну мету: дізнатись, яка саме роль журналістів з регіональних медіа для налагодження подальших відносин України та ЄС, а також якісне висвітлення  інформації щодо боротьби України проти російської агресії та виконання кроків Українським урядом на шляху вступу до ЄС.

Експерти з України, Польщі, Чехії, Греції, Італії підготували для учасників лекції про історію, устрій, цінності Європейського Союзу, розповіли про євроінтеграційні реформи та виклики, підготували практичні поради, де брати інформацію, які теми зараз є пріоритетні, як глобальні процеси можна пояснювати для локальної аудиторії.

З вступним словом до учасників звернувся заступник керівника відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Ніколо Ґаспаріні

Після завершення теоретичної частини учасники перейшли до практичної: протягом місяця в різних виданнях публікували свої матеріали про євроінтеграцію.

Назарій Вівчарик розмістив свій матеріал «Аграрна євроінтеграція по-черкаськи: фермери як потужна ланка у створенні продовольчої безпеки» у виданні «Прочерк».

Журналісти з чотирнадцяти регіонів України відвідали лекції про:

політичну систему Європейського Союзу;

комунікацію подій між Європейським Союзом та Україною;

Україну як потенційну частину внутрішнього ринку ЄС;

Європейський Зелений Курс;

Стратегію інтегрованого управління кордонами;

Угоду про асоціацію між Україною і Європейським Союзом та її перспективи;

розвінчування міфів і дезінформації в ЄС та Україні.

Ці теми було висвітлено експертами з питань європейського порядку денного та аналізу дезінформації. Серед спікерів були: Ангелос Янакопулос, Давід Стулік, Вероніка Мовчан, Ніколо Гаспаріні, Ольга Євстігнєєва, Ірина Сушко, Марчін Бузанскі, Іван Нагорняк, Олександр Замковой, Наталія Пахайчук, Світлана Кирилова, Вікторія Телечук та Юрій Конкевич.

Курс завершився фінальним виступом Матті Маасікаса, Голови Представництва ЄС в Україні, стосовно ключових аспектів співпраці України та Європейського Союзу.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика