Клініка пластичної хірургії стала першим добровольчим госпіталем (ВІДЕО)

 Тисячі пацієнтів від березня 2022 року отримали допомогу у Першому добровольчому хірургічному шпиталі на Івано-Франківщині. Серед них — військові, їхні родичі та вимушені переселенці. Заклад перепрофілювали з початку повномасштабного вторгнення. Після допису керівника у соцмережах до роботи в закладі долучилися багато фахівців з усієї України. Більшість військових, які потрапляють у Перший добровольчий хірургічний шпиталь, мають мінно-вибухові травми рук та ніг, каже лікар Оксана. Сама вона переселенка вдруге. Спершу тікала від війни у 2014 році, потім в 2022 році.

"Кожного, хто мені телефонував, я запитував: чи ви бачили в оголошенні, що це – волонтерська ініціатива? У нас немає фінансів. У нас там щось трішки є, але ми не маємо можливості платити повноцінні зарплати. І всі казали: "Так, ми побачили це у вашому інтерв'ю, ми готові робити це разом", – пригадує керівник Першого добровольчого хірургічного шпиталю Станіслав Онищук.

У шпиталі військовослужбовці проходять фізичну та психологічну реабілітацію. Останню проводять у комплексі – консультації з психологом поєднують з екскурсіями та відвідинами мистецьких заходів.

Історія закладу через призму однієї з фахівців - лікарки Оксани - деталі в сюжеті.


Матеріал став можливим завдяки проекту "Підвищення стійкості українських медіа", який IRMI, International Institute for Regional Media and Information виконує в партнерстві з Fondation Hirondelle за фінансової підтримки Swiss Solidarity.

Назарій Вівчарик

 

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика