Відеосюжет – це як текст

Відеосюжет – це як текст. Там є підмет і присудок, є другорядні члени речення. Хоча звісно, візуальній частині надається перевага. Бо це картинка, а не букви. Намагаємося новини ілюструвати і відеоматеріалом, зараз мало хто любить довго читати. У дописі нижче, до слова, можна переглянути у новині про безпритульних тварин, як собаки женуться за людьми, і, безперечно, це додає більш виразної картинки всьому матеріалу.
Колись ми в редакції купили камеру і я трохи клеїв кадри в «Едіусі». Сьогодні відеокамера журналісту онлайн-медіа непотрібна. Все робиться через телефон.
На телефон все можна знімати але по різному. Можна бути спікером, а можна через героя показувати тему. Слід коригувати освітлення, стежити за звуком.
Слова в сюжеті треба сприймати як інструкція як розповідь до картинки.
Сьогодні пройшов перший день тренінгу з мобільної журналістики для представників редакцій. Професійні мікрофони, штативи, адаптери, лед-освітлення, рюкзаки та інше. Важливо володіти мобільними технологіями, оскільки це додає візуалізації новинам у друкованому виданні.
Чому саме мобільна журналістика? Вміння зробити якісний контент тими засобами, які є під рукою, набуло особливої актуальності за умов війни, втрати переміщеними редакціями техніки, яка залишилася на окупованих територіях або була знищена під час ворожого бомбардування. Опанувати мобільні технології означає спростити доступ аудиторії до інформації, зробити її повнішою, а самі новини - мобільнішими. Нові знання, підвищення професійності роблять медіа сталішими та конкурентоспроможнішими.
Спілкуємося з висококласними міжнародними тренерами, які мають багаторічний досвід з мобільної журналістики.
Тренінг відбувається у рамках проекту "Підвищення стійкості українських медіа", який IRMI, International Institute for Regional Media and Information виконує в партнерстві з Fondation Hirondelle за фінансової підтримки Swiss Solidarity.
 
 







Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

До нового навчального року готові: видавництво «Ранок» завершує друк шкільних підручників

Матеріали в жанрі журналістики рішень: від Вівчарика