Гастрономічна карта України: чим пригоститись в Центральній Україні

«У Львів — за кавою, в Одесу — по форшмак». Такий підхід до гастрономічних подорожей Україною вважається застарілим та старомодним. Ба більше, велика кількість звичних для українців страв — відголоски радянського минулого, які не мають нічого спільного з українською культурою. Сервіс доставки їжі та продуктів Rocket разом з кулінарним експертом Євгеном Клопотенком розробили унікальний проєкт для кулінарної історії країни — гастрономічну карту України. Вона демонструє справжню українську кухню без банальностей та радянщини. 

Центральна Україна — особливий гастрономічний регіон України. Він не межує з іншими країнами, тому вплив іноземних культур тут мінімальний. Тому сюди варто відправлятися, щоб спробувати справжню україську кухню.

Наприклад, на Черкащині варто спробувати смаженину — яловичину з картоплею у горщиках. Вінниччина здивує такими стравами як горохляники та картопля по-уланівськи. На Кіровоградщині необхідно спробувати незвичайний кіровоградський борщ.  Він готується з додаванням кефіру та подається з грінками. За іншим незвичайним борщем відправляйтесь в Дніпро. Там готують борщ по-дніпровськи із додаванням рибних консервів або риби.

Полтаву, як і Київ, варто розглядати окремою точкою на гастрономічній карті. В першу чергу, тут необхідно скуштувати галушки із різноманітними начинками. Також в цьому регіоні необхідно спробувати лемішки, пундики та затірку.

На цьому перелік автентичних українських страв не закінчується. Більшість з них можливо віднайти, відправляючись у подорож маленькими містами України. Тож, пропонуємо стати справжніми експедиторами та досліджувати українську кухню.

Новина підготовлена за матеріалами Новое время.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа