Вони працювали в установах міста, які займались оздоровленням дітей


Цього тижня святкували восьмидесятирічний ювілей дві учасниці проекту «Створення безпечної зони для людей старечого віку»,  що виконується  Відділенням Всеукраїнської благодійної організації  «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси (виконавчий директор Бугеря Тетяна Анатоліївна) за програмою «Місце зустрічі – Діалог» в Україні  Німецького Фонду EVZ.

29 квітня 1938 року в селі Богодухівка Чорнобаївського району, нині Черкаської області, народилась Надія Семенівна Рожко. Її раннє дитинство пройшло в рідному селі та припало на тяжкі  роки німецької окупації.
Ювілярка має близько п’ятдесяти семи  років трудового стажу. У Черкасах п’ять  років працювала в дитячих яслах №4, які були реорганізовані у дитячий санаторій «Зміна», де працювала тридцять сім років.
Надія Семенівна гарна господиня, рукодільниця, в’яже чудові вироби, любить квіти – на вікнах цілий рік буяють фіалки.
Калініченко Неля Борисівна народилась 1 травня 1938 року  в Алтайському краї, де на той час працювали батьки – медичні працівники.  На початку війни з Фінляндією батьків призвали в армію, а Нелю Борисівну відвезли в Черкаси. Проживала в місті в роки німецької окупації, навчалась в школі, в педінституті. В Черкасах працювала в ПТУ №1, потім в школі-інтернаті №14, де розробляла комплекси фізичних вправ для дітей з вадами хребта. Останні сімнадцять років працювала в дитячому санаторії «Сосновий бір». Має 47,5 років стажу.
Цікавий збіг, ювілярки довгий час працювали в закладах нашого міста, яки займались оздоровленням дітей. Оптимістки. обидві мають великий трудовий стаж, вдячні долі за зустрічі з хорошими людьми, співробітниками.
Волонтери Відділення привітали ювілярок. Побажали їм міцного здоров’я, добробуту, встановили поручні у ваннах, які придбані за кошти проекту. Рожко Н.С. вручили вітальну листівку від управління охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?