На Черкащині українська традиційна кухня перестає бути лише спогадом із дитинства чи музейним експонатом. У селах Суботів і Грушківка старі хати знову наповнюються запахом дерунів, куті та хліба на заквасці. Колишні вчительки, історики та ремісники відроджують автентичні рецепти, перетворюючи їх на живу частину сучасного культурного туризму. Хата, яку хотіли пустити на дрова У Суботові, неподалік Чигирина, стоїть панська хата на дві кімнати, по чотири вікна має кожна з кімнат, збудована ще до 1913 року. Її історія могла б завершитися банально — будівлю колись купили за 250 гривень, аби розібрати на дрова. Стільки ж, власне, коштувала у той час і машина дров. Та хату не встигли розібрати одразу, і з часом вона отримала нове життя. Сьогодні тут працює ресторан української кухні, який створила Ольга Гугля — колишня вчителька початкових класів і молодша наукова співробітниця історико-культурного заповідника «Чигирин». «Класична хата на дві половини — це панськ...