Публікації

Показано дописи з травень, 2019

виграїв - там де переміг Богдан (фото)

Зображення
Вигра́їв — село в Україні , у Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області . Розташоване за 14 км від районного центру — міста Корсунь-Шевченківський, за 19 км від залізничної станції Корсунь та за 5 км від траси Київ — Луганськ. Центр сільської ради. Населення — 664 чоловік (1044 у 1972 році).

Приїхав з ОТГ, їв мед, надихався природою, трясся черкаськими дорогами...

Зображення
6 сіл і 2 селища входять до Моринської об’єднаної територіальної громади. Разом бюджет ОТГ складає 15 мільйонів, а якщо ділити на 1805 мешканців, то виходить більше норми, тому громада мусить ще давати реверсну дотацію. Це мало не найменша ОТГ в Україні, принаймні в області точно.

Поєднання непоєднуваного

Моринська отг рве шаблони: качалка в бібліотеці!!! Хіба знав Арнольд або Ронні Коулмен, що будуть грати м'язами з плакатів поряд з творами Шевченка і Конан Дойля?) Бомба!) І є відвідувачі. Все, пішов качати прес. Деталі на Прочерку

В Умані пройде фестиваль початку канікул "Let's go! Summer fest"

Зображення
Перший в Умані «Let’s go! Summer Fest»! Фестиваль початку літа, літніх канікул та завершення навчального року!

«Поверніть природу до свого будинку»: глобальна кампанія від VELUX з порятунку сучасної людини

Зображення
Сучасне суспільство перетворилося на «Покоління чотирьох стін» . Людство, в тому числі і українці, проводить більшість свого життя у закритих приміщеннях: працюючи, спілкуючись або відпочиваючи в умовах штучно створеного комфорту. На перший погляд, сучасні люди не потребують єднання з природою. Але насправді це не так. Свідомо відмовляючись від відчуття простору та свободи, постійного доступу до денного світла і свіжого повітря, ми не тільки позбавляємо себе радощів спілкування з природою, але й завдаємо шкоди здоров'ю – як фізичному, так і психологічному. Астма, алергії, депресії, хронічні хвороби, грибок та пліснява — ось неповний перелік проблем, з яким зіткнулося людство, свідомо «замурувавши» себе в чотирьох стінах. То ж прийшов час повернути природу до своїх осель та офісів.

З відрядження: поїздка до Осьмачки

Зображення
Ніяк не викладу фото з поїздки до Тодося Осьмачки в Куцівку, що на Смілянщині. Туди везли добрів люди, а назад добирався попутками. Неблизький світ, скажу вам, але те свято, де оголошують переможця премії імені Осьмачки, має свою атмосферу. Вареників не встиг попробувати, як буває традиційно, зате пофоткав трохи і купив дитині свищика.

Тернопіль, робоча поїздка

Зображення
Побував в Тернополі у справа, побачив родичів, проїхався тернопільськими рогатими, втрапив під дощ. Там щось весь час був дощ. А рогаті дорожчі за черкаські. В Черкасах проїзд в тролейбусі 3 гривні ,а в Тернополі проїзд в тролейбусі 5 гривень по картці і 6 гривень якщо давати живими грошима.

Як співробітники оцінюють своїх начальників та на що готові заради керівної посади?

Абсолютна більшість (83%) пошукачів хотіли б обіймати керівну посаду – такі результати показало опитування, яке проводив HeadHunter Україна серед користувачів порталу. При цьому практично кожен третій опитаний вважає керівну посаду складною. Майже стільки ж тією чи іншою мірою незадоволені на сто відсотків власним керівником – вважать, що або йому/їй є куди розвиватись, або взагалі людина займає чуже місце.

Книга «Пʹятеро як один» у коротких списках «Dnipro-Book-Fest»

Зображення
Оргкомітет Всеукраїнського літературного конкурсу та фестивалю прозових україномовних видань «Dnipro-Book-Fest» оприлюднив перелік авторів та видавництв, які увійшли до короткого списку. Про це повідомляє п рес-служба конкурс у.

Вівчарик - переможець конкурсу на участь у прес-турі

Зображення
Поїду я тепер Черкащиною, подивлюся на неї, напишу серію нарисів, розповім вам всю правду про наш край Богдана і Тараса. Тож очікуйте фото і інформації про Черкаську область, місця зупинки туристів та мальовничі куточки, про історію та туристичні зупинки. Все буде згодом на блозі

В Україні розробили онлайн-курс зі створення веб-сайтів

Фонд BrainBasket та студія онлайн-освіти EdEra запускають безкоштовний онлайн-курс з основ веб-розробки. Курс розрахований на всіх, хто хоче отримати базові навички з програмування. Спробувати себе у веб-розробці вже можуть і мешканці Черкас.

До ювілею музею "Кобзаря" дружина отримала грамоту

Зображення
Дружина Діана Вівчарик, старший науковий співробітник музею "Кобзаря" Т. Г. Шевченка отримала грамоту до ювілею музею.

Серед переможців конкурсу прози Чендея - Назарій ВІВЧАРИК

Зображення
Цьогоріч конкурс відбувається у двох номінація – «Мала проза» та «Чендеєзнавство» (популяризація та вивчення життя і творчості Івана Чендея). Загалом на конкурс надійшло 279 текстів з різних куточків України та з-за кордону. Засновники конкурсу не очікували такої кількості робіт, тому до коротких списків потрапила досить велика кількість учасників.

В Умані пройде фестиваль фарби й танцю «HOLI DANCE UMAN 2019»

Зображення
1 та 2 червня в Умані пройде справжня битва фарб та танців на фестивалі « HOLI DANCE UMAN 2019».

Премію Осьмачки здобув науковець і поет з Києва

Зображення
Директор  Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, член-кореспондент НАПН України, кандидат психологічних наук Микола Слюсаревський своєю поетичною збіркою виборов перемогу і став лауреатом літературного конкурсу ім Т. Осьмачки.

Сьогодні черкаський музей однієї книги святкує ювілей

Зображення
Сьогодні черкаському музею «Кобзаря» Т.Г. Шевченка виповнюється 30 років. У зв’язку з цим у музеї відкрилася виставка.

Як використовувати інформацію про вакансії так, щоб знайти роботу?

Зображення
Лайф-хак 1: визначте ким ви хочете працювати та що робити. Сміливо мрійте. Реально оцінюйте свої сили. Буває так, що мрії і реальність не співпадають. Тут повчальна цитата з фільму «Королева бензоколонки»: «Я не зрадила мрії, я мрію змінила.»

5000 відвідувачів зібрав фестиваль сиру і вина в Умані

Зображення
Близько 5 000 відвідувачів із усієї України відвідали Фестиваль сиру та вина в Умані. Протягом двох днів винороби, сировари та виробник и меду частували гостей свята й ділилися секретами своє роботи.

Про міжнародний день мігруючих птахів (аудіо)

Зображення
На ці вихідні припадає також Всесвітній день мігруючих птахів . Цей день присвячено даті підписання 10 травня 1906 року Міжнародного Договору про охорону птахів. Зараз це свято відзначається у другі вихідні травня.

У Черкасах презентують книгу про війну та секс

Зображення
19 травня у Черкаси приїде письменниця Гаська Шиян. Вона презентує книгу «За спиною».

Якщо вам цікаво, як працюють локальні медіа в мережі?

Зображення
ФУНКЦІЮВАННЯ РЕГІОНАЛЬНИХ ІНТЕРНЕТ-ВИДАНЬ ЯК ВИЯВ ТРЕНДУ ЛОКАЛЬНОСТІ - саме такою була моя магістерська в 2015 році. Щойно завантажив її в гугл-диск і тепер можете переглянути її в мене на блозі в розділі " біографія ". Дивіться речення про освіту в ЧНУ. Там покликання на магістерську.

Гарнітури витісняють навушники

Зображення
Українці втрачають інтерес до навушників — найбільшим попитом тепер користуються провідні гарнітури

У Кам’янці відкрили алею сакур. Я дізнався новий тост

Зображення
Сьогодні в Кам’янці відкрили 750-метрову Алею дружби міст України. Було висаджено 280 дерев сакури. Це найдовша сакурова алея в Україні.

Засновується літературна премія імені Миколи Терещенка

Зображення
Золотоніська районна державна адміністрація та районна рада спільно з Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України з нагоди 120-річчя з дня народження видатного українського поета й перекладача, уродженця Золотоніщини Миколи Івановича Терещенка (1898 – 1966) засновують літературну премію в галузі художнього перекладу імені Миколи Терещенка з метою пошанування письменника, популяризації його творчості та для заохочення письменників-перекладачів до нових художніх перекладів, збагачення літературного простору України кращими зразками зарубіжного письменства.

Великий розпродаж книг. КУПИТИ КНИГИ

Зображення
Роблю ревізію у себе, бракує місця для книг. Розпродую частину книг. Всі в гарному стані, немов нові. Читані один-два рази максимум. Прошу до перегляду. Збірка оповідань, містика. Справді крута штука для любителів жанру - раджу. 50 грн. Деталі ТУТ І один в полі воїн. Пригодницький роман 50 грн. Для букіністів Деталі ТУТ Сатурна майже не видно, радянська книга, беріть поки не розвалилась, бо стара! 50 грн. торг Деталі ТУТ Гарна і популярна книга, де все гарно дохідливо пояснено і реальноприносить програма користь. 50 грн, для тих, хто любить спорт. Дета лі ТУТ . Книга про культуризм, системи, поради від зірок, техніка виконання вправ, Д еталі ТУТ Про фотографії для букіністів у мене на сторінці в ОЛХ Дивитися ТУТ

В Умані пройде фестиваль сиру і вина

Зображення
11 та 12 травня винороби, сировари та виробники меду з усієї України приїдуть до Умані. В місті вперше пройде фестиваль сиру і вина.