Голова Народного Руху України реалізував на Черкащині свою мрію

З 21 по 23 червня з робочим візитом на Черкащині побував український політик, голова політичної партії „Народний Рух України” (НРУ) Андрій Корнат. У поїздці його супроводжували делегації Вінницької крайової і Білоцерківської районної організацій Руху. Разом з представниками НРУ Черкащини, зокрема Смілянщини, він узяв участь у вшануваннях Героїв Холодного Яру, відкритті пам’ятних горельєфів загиблим воїнам на Мотронинському плато, вклонився могилі Головного отамана Холодноярської Республіки Василя Чучупака. Вшанував усі святині Холодного Яру.

У Смілі Пан Андрій узяв участь у святковому богослужінні з нагоди Святої Трійці у Храмі Різдва Святого Івана Хрестителя (ПЦУ), яке провів настоятель церкви, протоієрей Михайло Шевчук. Відтак, відвідав могили перших рухівців у місті: дивовижної сили духу і жертовності жінки, науковця, спадкової дворянки, політв’язня, першої голови Смілянської організації НРУ Ангеліни Усікової і станичної ОУН, теж багатолітнього політв’язня, громадської активістки та однієї з перших членів Руху в Смілі Марії Вівчарик. А також – могилу командира спецпідрозділу глибокої розвідки „Холодний Яр” Євгена Войцехівського „Чеха”,  і поховання охоронця Романа Шухевича Миколи Воляка.

Опісля провів зустріч з громадськими активістами Сміли та членами міської організації НРУ.

Андрій Корнат розповів про діяльність очолюваної ним партії, досягнення і перспективи. Закликав долучатися до її лав. Адже це суто українська політсила, яка з перших днів свого існування боролася за незалежність України і наповнення відродженої держави українським змістом. Найактивнішу участь у її творення брав черкащанин, провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х – 90-х років В’ячеслав Чорновіл.

От і зараз члени Руху беруть найактивнішу участь у російсько-українській війні, всіма силами допомагають фронту. Як повідомив у Смілі голова НРУ, в 2014 році була відроджена „Варта Руху” – бойовий підрозділ, який увійшов свого часу до складу мотопіхотного батальйону „Київська Русь”. Насьогодні 400 членів Руху воюють, близько 50 осіб поранено. У пантеон Героїв Народного Руху України введено 27 членів партії – це люди, котрі поклали життя за Батьківщину. Їхні родини знаходяться під постійно опікою Руху, їм надається уся можлива допомога.

Насамкінець Пан Андрій зізнався, що від відвідування Черкащини, зокрема Сміли, у нього завжди якнайкращі враження і спомини, бо тут об’єдналися щирі українці, котрі розуміють один одного з пів слова.

– Таке враження, що я був серед рідних, – зізнався він. – Особливі почуття від відвідування Холодного Яру. Я дуже мріяв потрапити на могилу Василя Чучупака. І нині я реалізував свою мрію.  





Олександр Вівчарик, фото автора

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Неймовірні «Арабески» Жадана

«Кросс» Джеймса Паттерсона справді крутий детектив і трилер

«Створюй своє». БФ «Жіночі можливості» оголошує всеукраїнський конкурс грантів для виробниць крафтової продукції