Публікації

Показано дописи з червень, 2024

Охайне селище, облаштовані незвичні укриття, збережена лікарня та звіринець, якому позаздрять і великі міста

Зображення
Колишній райцентр на Черкащині – Катеринопіль – сьогодні охайне, зелене селище і центр однойменної громади, до якої входить 21 село.

Голова Народного Руху України реалізував на Черкащині свою мрію

Зображення
З 21 по 23 червня з робочим візитом на Черкащині побував український політик, голова політичної партії „Народний Рух України” (НРУ) Андрій Корнат. У поїздці його супроводжували делегації Вінницької крайової і Білоцерківської районної організацій Руху. Разом з представниками НРУ Черкащини, зокрема Смілянщини, він узяв участь у вшануваннях Героїв Холодного Яру, відкритті пам’ятних горельєфів загиблим воїнам на Мотронинському плато, вклонився могилі Головного отамана Холодноярської Республіки Василя Чучупака. Вшанував усі святині Холодного Яру.

Вшанування на Холодноярщиці. 29-ті вшанування (фото, відео)

Зображення
Наші герої, вшанування на Холодноярщиці. Деталі на Прочерку згодом У Холодному Яру пройшло 29-те вшанування національних героїв с. Мельники, хутір Буда Була літературно-музична сцена, пісні та виступи героїв

Порахуємо лелек! VIII Міжнародний облік лелеки білого з використанням додатку для смартфонів

Зображення
 У 2024 році в світі проходить VIII Міжнародний облік лелеки білого. В Україні подія відбувається   за   координаційної   підтримки   національної   громадської   організації «Українське товариство охорони птахів» (ТОП), партнера міжнародної природоохоронної асоціації BirdLife International. Облік включає підрахунок кількості гнізд, зайнятих лелеками, кількості пташенят у них, а також кількість лелечих гнізд, у яких пташенята не виросли. Зібрані дані про чисельність лелеки білого та успіх його гніздування важливі для науковців і необхідні для контролю за станом популяції лелек й розробки заходів зі забезпечення сталого збереження популяції цього шанованого українцями птаха.

"Свій стиль" на нових виступах

Зображення
КРАЩІ ДІТИ, НАЙКРАЩІ БАТЬКИ, БАГАТО ГОДИН роботи в залі, розуміння, стабільність, дисципліна, СПРАВЖНЯ КРАСА ТА , ЗВІСНО, ТАЛАНТ  Танцювальна студія "Свій стиль" МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР

Жук-носоріг європейський (фото)

Зображення
Дощ був великий і додому до нас влізло отаке. Після фотосесії пішов на двір. Я думав жуки-носороги були лише в дитинстві.

Проклятий камінь Лозинського

Зображення
Проклятий камінь - нова для мене книга. Повість, знайдена у діда на горищі. Скажу вам, крута історія.

ПриватБанк відкрив прийом заявок на кредитування енергонезалежності українського бізнесу за пільговими умовами

Зображення
ПриватБанк відкрив прийом заявок за програмою пільгового кредитування українського малого бізнесу та підприємців на купівлю електрогенераторів, джерел безперебійного живлення, сонячних та газопоршневих електростанцій, твердопаливних котлів тощо – всього, що потрібно для енергонезалежності.

Для українців за кордоном запустили платформу Strichka, яка допомагатиме координувати громадянський активізм

Зображення
  Для українців за кордоном запустили платформу Strichka, яка допомагатиме координувати громадянський активізм

Допомогти віднайти свій шлях у часи невизначеності – як презентували освітній YouTube-проєкт «КоледжСheck»

Зображення
Комунікаційне агентство pedan|buro за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства освіти і науки України презентувало освітній YouTube-проєкт “КоледжСheck” про заклади професійної (профтехнічної) та фахової передвищої освіти. Як виникла ідея, які завдання ставили перед собою творці та яким бачать розвиток проєкту – розповіли під час презентації.

Виміри ідентичності_тренінг УКМЦ

Зображення
ГО “Український кризовий медіа-центр” провів другу практичну лабораторію “Виміри ідентичності в умовах російсько-української війни” для представників медіа та комунікаційних команд органів регіональної влади ряду областей.

Дитячий музичний фестиваль «ЦВІТ У СВІТ 2024» уперше провели в Черкасах

Зображення
Юні таланти з різних громад Черкащини виступили на музичному фестивалі «ЦВІТ У СВІТ 2024» у парку Богдана Хмельницького. Зокрема, під кінець заходу відбувся прем'єрний виступ дитячого зведеного оркестру «JUNIOR ORCHESTRA CHERKASY». Серед учасників: маленькі музиканти з Черкас, Ватутіного, Шполи, Золотоноші, Сигнаївки, Матусова, Сміли. Репетиції тривали з Нового року, протягом декількох місяців усі з'їжджалися до обласного центру. – Заняття музикою дають дітям загальний естетичний розвиток і виховання. Вони знають, що зберуться в невеликий колектив, підготують красивий, відповідальний виступ. Це також їх трохи повертає до нормального життя. Намагаємося зробити так, щоб діти менше думали про війну, більше – про навчання, розваги, – сказав організатор фестивалю, голова ГО «Черкаси Джаз Оркестра» Михайло Євтушенко. ДЕТАЛІ 

Львів, лист з того світу, легкий детектив

Зображення
Трохи про сюжет: студент Андрій під час практики на Личаківському кладовищі знаходить листи, у яких жінка благає знайти її зниклу доньку. Андрій вирішує виконати останню волю жінки, і з тих пір його життя змінюється.

«Королівство жахів» у зоопарку з багатьма деталями

Зображення
Можливо, Джин Філліпс хотіла написати дуже круту історія, і частково так і вийшло, але це мала бути повість. Якщо вже геть прибрати зайве, могло б вийти і оповідання.