Маслюки - смачні в приготуванні і прості в зборі гриби
Ростуть у багатьох українських лісах. Збирати ці гриби можна з середини серпня і до перших заморозків. Ці гриби смачні в будь-якому вигляді, але найчастіше маслюки маринують на зиму. Ми збирали на Чигиринщині, це центр України, у хвойному лісі в листопаді під дощем.
При приготуванні слизову шкірку з капелюшка краще видалити, інакше
маринад стане темним і занадто густим. Для сушіння ці гриби майже не
використовують, оскільки в сушеному вигляді маслюк темніє.
Маслюки володіють яскравим грибним духом, тому при тушкуванні або
томлінні в горщику вони обмінюються смаками з іншими продуктами і страва
виходить дуже смачною.
Коментарі
Дописати коментар