Ехінопсис пухнастий (ФОТО)

Розцвів посаджений мною давно кактус

Рослина ехінопсіс (Echinopsis) є представником сімейства Кактусові, яка дуже популярна серед квітникарів. Назва «ехінопсіс» походить від грецького слова і перекладається як «подібний їжаку». Це назва в 1737 р запропонував К. Лінней, він вважав, що представники даного роду дуже схожі на колючого їжака, згорнутого в клубок. У природних умовах така рослина можна зустріти в Південній Америці, а також на території від Північної Болівії до Південної Аргентини, а ще в Уругваї, південній частині Бразилії, в долинах і передгір'ях Анд.

Серед всіх кактусів ехінопсіси користуються найбільшою популярністю у квітникарів. У культурі європейських країн вони з'явилися в 1837 р. Завдяки роботі селекціонерів на сьогоднішній день існує не тільки більше 130 видів цієї рослини, але і безліч гібридних сортів, які можуть бути пофарбовані в різні кольори.

Культивувати ехінопсіс в кімнатних умовах досить просто, а доглядати за ним потрібно практично так само, як і за іншими кактусами. Таке невибаглива до догляду рослина, також невимоглива до умов вирощування. Але щоб цей кактус ріс і розвивався в межах норми, а також регулярно і пишно цвів, за ним потрібно доглядати за всіма правилами.


 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як виростити лимон?

Як посадити і виростити авокадо з кісточки?

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча