Назарій Вівчарик серед журналістів, які отримають фінансування на створення матеріалів про загиблих героїв-військових та цивільних жертв війни

 

Команда платформи пам'яті Меморіал: вбиті росією оголошує імена журналістів, які отримають фінансування на створення матеріалів про загиблих героїв-військових та цивільних жертв війни.
З 53 заявок, які надійшли на конкурс від регіональних та локальних медіа, відібрали 10. Наша спільна мета — зберегти пам'ять про всіх, хто загинув у війні росії проти України.
Алла Березюк, сайт Ехо Червонограда. Матеріал-спогад про психологиню Азову Наталію Луговську, яка загинула на Азовсталі. Перед тим в Маріуполі поліг її зять, а кількома роками раніше – загинув син — снайпер Азову.
Nazarii Vivcharyk, інтернет-видання "Прочерк" та газета "Вечірні Черкаси". Історія священика, який їздить на передову та, водночас, проводжає в останню путь полеглих воїнів.
Olya Surovska, онлайн-видання "Репортер". Історія родини Бутусіних з Калуша, що втратила на війні двох синів. Усі – громадяни Росії, які переїхали з Владивостока у західні області України через політичні репресії. Тато - Олег Бутусін воює на передовій у складі "Правого сектору" з 2014 року.
Альбіна Карман, Острог Інфо. Спогади рідних, друзів та побратимів про загиблого військового ЗСУ Андрія Лозюка. Він завжди розповідав рідним, що загине в бою за Україну, й заздалегідь заповідав, як його поховати.
Ірина Кирилович, інтернет-видання Житомир.info Тема – наслідки обстрілів житлового сектора Житомира і історії його жителів.
Василь Герус, рівненський тижневик "Сім днів". Інтерв'ю з водієм, який уже не раз привозив із зони бойових дій у Рівне загиблих воїнів-земляків.
Олена Сідорова, газета Кіровоградська Правда. Героїнею матеріалу стане мати волонтерки, яка загинула на війні разом зі своїм чоловіком - військовослужбовцем.
Наташа Кулиди, дніпровське онлайн-видання КУСТ. Історія дніпровського активіста Макса Семенова, який загинув у травні у Донецькій області. Він був відомим спортсменом, організатором масштабних велопробігів та фестивалів.
Ярослав Гребенюк, івано-франківська агенція новин "Галка". Історія українського актора та добровольця Паші Лі, що загинув у боях за Київщину.
Світлана Наконечна, ямпільські районна газета Ямпільські вісті. Історія ямпільського офіцера Максима Швеця, який загинув у Донецькій області.
Дякуємо всіх, хто відгукнувся та запропонував теми матеріалів!

 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча