Презентовано книжку «Я журналіст. Чому ви мене б’єте?»

«Ми хочемо, щоб інформація про переслідування журналістів у Білорусі поширювалася якомога ширше і була почута у всьому світі», – заявив керівник польської асоціації журналістів Кшиштоф Сковронський, під час прес-конференції, організованої з нагоди презентації книги «Я журналіст. Чому ви мене б’єте?».

Про це повідомляє Асоціація польських журналістів (SDP)

Книга, видана Асоціацією польських журналістів (SDP), є проявом солідарності з білоруськими журналістами, які зазнають репресій лише за те, що вони виконують свій професійний обов’язок – інформують про акції протесту, які відбуваються в їх країні. Видання підготовлено у співпраці з українськими журналістами. Його редактором є голова Національної спілки журналістів України, член виконкому Європейської Федерації Журналістів Сергій Томіленко, який протягом багатьох років бореться з безкарністю за злочини проти журналістів. Авторами репортажів та інтерв’ю є білоруські журналісти: Катерина Андреєва, Ольга Івашенко, Ігор Ілляш та український журналіст Назарій Вівчарик. У 20 історіях вони показали, що переживають зараз журналісти, які працюють у Білорусі: затримання, катування та тиск.

«Цими історіями ми хотіли показати, що зараз відбувається в Білорусі, чому робота журналістів там така небезпечна», – зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Героями представлених історій є журналісти незалежних білоруських ЗМІ, в тому числі Белсат, Єврорадіо, Наша Нива, Радіо Свобода, портал Tut.by

«Кожна історія шокує. Особливо вражає жорстокість застосування фізичної сили по відношенню до журналістів», – сказав один із співавторів книги, український журналіст Назарій Вівчарик.

Він додав, що журналісти також говорять про психологічний аспект ситуації, в якій вони опинились.

«Їх принижують. Вони отримують не лише фізичні травми, а й душевні», – підкреслив Назарій Вівчарик.



Ознайомитися із книгою «Я журналіст. Чому ви мене б’єте?» можна за цим посиланням.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"