МакДональдз визнали одним із найкращих роботодавців України

Цього року МакДональдз знову увійшов у рейтинг найкращих роботодавців країни за версією «Власть денег». У списку – 25 компаній, що надають відмінні умови для працівників, у тому числі під час пандемії коронавірусу.

Щорічний рейтинг журналу традиційно включає компанії з українськими власниками та дочірні іноземні, представляє велику регіональну географію та широкий галузевий спектр підприємств. Цього року в умовах пандемії коронавірусу рейтинг набув особливого значення, адже крім звичних критеріїв, які демонструють якість та надійність робочих місць, показників росту кількості співробітників та оплати праці порівняно з минулим роком, можливість кар’єрного зростання, особливого значення набули також і рівень захищеності співробітників, готовність компанії взяти на себе відповідальність за своїх працівників і можливість забезпечити робочий процес у непростих умовах карантину.

Враховуючи всі перераховані вище критерії, а також особливості HR-стратегії та політики компанії, видання визнало МакДональдз одним із найкращих роботодавців України. При оцінюванні загальної діяльності компанії велику увагу приділяли інформації з відкритих джерел – офіційних ресурсів компанії, сайтів роботодавців, медіа, ресурсів та форумів з відгуками працівників і тих, хто шукає роботу.

Нинішня ситуація дала компанії можливість продемонструвати свою гнучкість та готовність адаптуватися під нові умови з точки зору організації роботи та спілкування між співробітниками. Адже головна мета на цей період для компанії – зберегти робочі місця та забезпечити співробітників роботою по всій Україні у 92 ресторанах. Це майже 10000 талантів, із яких лише 100 працюють в офісі. Через закриття ресторанів для відвідувачів суттєво скоротилась потреба в персоналі. Компанія розробила спеціальний графік, який дозволяє залучити до роботи максимальну кількість людей, проте понад 60% команди лишилась незайнята. Усі ці співробітники отримали змогу піти у відпустку (щорічну або за власний рахунок) або мати виплати через простій.  

Офіс МакДональдз в Україні адаптувався до роботи в онлайн режимі: зустрічі і наради тепер проводяться онлайн. Компанія вже деякий час планувала подібні трансформації, а карантин пришвидшив ці процеси. Крім цього, для того щоб у такий непростий час постійно залишатися на зв’язку зі співробітниками, компанія забезпечує роботу чотирьох гарячих ліній, чат-боту у вайбері та розсилає регулярні листи з останніми новинами. Після повернення до звичного життя ці нововведення залишатимуться як основний канал комунікації всередині компанії

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Втрачені землі або розтерзана Україна

На Черкащині студентка отримала спецвідзнаку конкурсу КрутеЗНО за подкаст про Агатангела Кримського