13,5 тисяч відвідувачів: організатори Третього черкаського книжкового фестивалю підбивають підсумки

53 видавництва, понад 30 тисяч книжок, 12 тисяч відвідувачів на основній локації і 1,5 на інших, десятки презентаційних, освітніх і розважальних заходів – такі підсумки трьох днів роботи Третього черкаського книжкового фестивалю.

– Ми пережили третій фестиваль із новими здобутками, – зазначила під час пресконференції співорганізаторка заходу, видавець Юлія Чабаненко. – Я дякую всім, хто нас приймав, хто допомагав проводити фестиваль.



Крім власне презентації видавництв і книжок, учасники фестивалю мали можливість поспілкуватися з відомими письменниками і початківцями, видавцями з різних областей України, взяти участь у політичній та історико-краєзнавчих дискусіях, прослухати лекції й пройти майстер-класи, взяти участь в інтерактивних іграх, етновечірці, побувати на концертах.
За словами однієї з організаторок фестивалю Олени Литвин, тільки минулої п’ятниці фестиваль відвідали 1025 школярів. У наступні дні вони приходили разом із батьками й залюбки слухали по кілька презентацій нових видань поспіль.
Як зазначила волонтерка фестивалю, журналістка Наталія Захарченко, найбільше відвідувачів було на презентаціях письменників Ірени Карпи, Макса Кідрука, Євгена Клопотенка, Антіна Мухарського, братів Капранових, видавця Івана Малковича.
За даними журналістки Марини Клімчук, яка відповідала за залучення волонтерів, цього разу це зробити було не важко – близько 30 юнаків і дівчат із задоволенням виконували доручення організаторів, а один із них, юнак на ім’я Дмитро (який любить, щоб його називали Посейдоном), задля волонтерства за власні гроші приїхав у Черкаси з Полтавщини.
– У філармонії, де була основна локація фестивалю, нас завжди раді бачити, – зазначила Юлія Чабаненко. – Але обмежена площа цього поважного закладу, на жаль, не дає нам розкрити крила на повну. Наразі ми приймаємо пропозиції щодо того, як у майбутньому розширити територію проведення книжкових фестивалів.
Про це пише "Прочерк"
 

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Незабутній запах Львова (оповідання готувалось на конкурс “Львів. Доза. Порно”)

Втрачені землі або розтерзана Україна