Визначено лауреата літературної премії імені Олекси Влизька 5 лютого 2018 року

5 лютого відбулося засідання конкурсної комісії з присудження літературної премії імені Олекси Влизька. Премія заснована у 2008 році Шполянською райдержадміністрацією та Шполянською районною радою з нагоди 100-річчя від дня народження талановитого поета-земляка Олекси Влизька.

Як уже зазначалося, цьогоріч кандидатами на здобутття літературної премії були представники різних регіонів України, професіонали в галузі літератури. До конкурсу були допущені 11 кандидатів. На жаль, кандидат Тетяна Коноваленко, молода поетеса з Вінничини, вибула в зв’язку зі смертю.
За підсумками комісії з присудженння премії Лауреатом літературної премії імені Олекси Влизька , що присуджується за високохудожні літературні твори, сповнені життєствердності й духу новаторства, спрямовані на розвиток духовності, побудову незалежної демократичної України – стала Лілія Золотоноша за збірку поезій «Лише з тобою» (м. Київ).
Лілія Анатоліївна член Національної спілки письменників України, кандидат філологічних наук, науковий співробітник Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Вручення Диплома лауреата та грошової премії відбудеться під час проведення культурно-мистецьких заходів до 110-річниці від дня народження Олекси Влизька.
Подання надходили на таких претендентів: 1.Вівчарика Назарія (м. Черкаси), за книгу «П’ятеро як один»; 2.Гершковича Михайла (м. Балта, Одеська обл.), за книгу віршів «З тавром життя»; 3.Жук Світлану (м. Фастів, Київська обл.), за збірку поезій «Найдорожче»; 4.Золотоношу Лілію (м. Київ), за збірку поезій «Лише з тобою»; 5.Клічака Василя (м. Київ), за збірку поезій «Копана гора»; 6.Коноваленко Тетяну (м. Вінниця), за збірку поезій «Закохана в життя»; 7.Нестеренка Петра (Сумщина), за повість «І повернувся білим журавлем…»; 8.Поліщука Петра (Уманщина), за збірку поезій «Ронделі»; 9.Прокоф’єва Івана (м. Кам’янець-Подільський), за добірку поезій «Ця таїна перебуває таїною»; 10.Шкляра Василя (м. Київ), за роман «Троща».

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Особлива книга про Піднесення

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно