Урок професіоналізму і патріотизму від Олександра Усика



Український боксер Олександр Усик захистив титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у першій важкій вазі в поєдинку з боксером з Південної Африки Дені Вентером. 

Бій відбувся 13 грудня в київському Палаці спорту. Як на мене, то був найкращий боксерський поєдинок цього року в світі. Адже у ньому було все: майстерність обох боксерів, видовищність, воля до перемоги, відповідальність, інтрига.

Дені Вентер значно досвідченіший за нашого Олександра. До бою з Усиком він провів на професійному рингу 25 поєдинків, з яких 19 виграв. У свій час Вентер володів титулами чемпіона ПАР і чемпіона світу за версією WBF. Напередодні поєдинку південноафриканець заявив: „Олександр – олімпійський чемпіон. Його не можна недооцінювати. Чекаю хороший бій. Сподіваюся, удача мені посміхнеться. Планую пройти всю дистанцію, всі 10 раундів”. 
 
арена київського Палацу спорту готова до бою світового рівня
 
час виконання українського Славня
Удача Вернеру не посміхнулася, хоча він і показав хороший бій. Та перемогти Усика йому не дозволила майстерність і завзятість нашого уславленого отамана. Олександр провів бій, як шахову партію. Але вона не була нудною. Поєдинок пройшов на одному диханні. Боксери прораховували кожен свій крок і водночас не боялися ризикувати. У дев’ятому раунді Усик таки впіймав свій шанс. Він наніс серію потужних ударів і Вентер опинився на підлозі рингу. Це була шоста перемога Олександра Усика на професійному ринзі в шостому поєдинку!

Цікава деталь, в українській столиці боксер з африканського континенту не те що не завоював титулу чемпіона, а ще й позбувся зуба після удару українця. Будемо вважати – на подальшу удачу нашого боксера.


Радує не тільки чергова упевнена перемога Олександра Усика, а й те, як професійно і відповідально він ставиться до своєї справи. А також – його патріотизм, яким він надихає українців у важкі часи війни з Росією. От і на ринг у Києві Усик вийшов під козацькі мотиви, з козацьким чубом, метеликом і з величезним тризубом на спині. До речі, під час виходу Вентера звучала нехарактерна для боксерських поєдинків лірична пісня.
 
на початку бою Дені Вентер (справа) навіть дозволяв собі опускати руки
Перед двобоєм український гімн звучав не у скороченому, а в ширшому варіанті. Виконував його легендарний гурт „В.В.”. 

Під час бою зал шаленів. Глядачі скандували „Олександр!”, „Крим – це Україна!”, „Сімферополь!”, „Слава Україні! Героям Слава!”, Україна понад усе!”, „Слава нації – смерть ворогам!”, „Путін – ху.ло!”. Ще рік тому годі було й уявити щось подібне. Путін приніс багато горя Україні, але він, сам того не бажаючи, згуртував українську націю, котра тепер гордиться своєю країною і своїми перемогами.
 
після бою глядачі довго не відпускали Олександра Усика з рингу
Про те, якими ми були ще зовсім недавно, нагадали деякі бої в андеркарті. Приміром, боксер з Литви Маріюс Кравчук на бій з черкаським бійцем грузинського походження Мішіко Беселією вийшов під російський блатняк. Особливо гидко ця пісня звучала на фоні могутньої грузинської музики. Кравчук підтанцьовував під час співу про лапті і московських мужиків, а з перших секунд бою безоглядно кинувся вперед… і програв уже в третьому раунді. З розбитим лицем по пояс у крові він викликав не повагу, а жалість.
 
російський блатняк не допоміг Маріюсу Кравчуку (справа) перемогти
Між тим, українські вболівальники раділи достойній, красивій перемозі свого Отамана. Його ще довго не відпускали після бою. Олександра вітали знаменитості, зокрема легендарний боксер, міський голова Києва Віталій Кличко, який очолює і R2 Promotions, котра і проводила бій. Він заявив, що тепер Олександр Усик виходить на п’яту позицію світового рейтингу WBO і може претендувати на чемпіонський титул однієї з провідних боксерських організацій. Зацікавленість у проведенні його чемпіонського бою після останнього поєдинку дуже зросла.


Олександер ВІВЧАРИК,
Київ
Фото автора і з відкритих джерел Інтернету

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

За велосипедом у Чернігівську область? Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Чому зростає популярність оренди житла в Україні: дослідження DIM.RIA та Rozmova?

Навчання організувала команд VoxCheck у співпраці з Google News Initiative