Тренер з великого тенісу прагне вчити дітей і орендувати для цього спортмайданчик

Черкаський тренер з великого тенісу Сергій Марченко на початку весни переймається тим, чи зможе отримати в оренду тенісний корт, щоб вчити дітей, яких тренує вже 10 років. Днями він подав відповідні документи в органи влади, але бідкається, чи підуть там йому назустріч. У Черкасах практично немає відповідних майданчиків для великого тенісу. Сергій Володимирович раніше тренував дітей на майданчику, що в дитячому парку в центрі міста.

– Раніше брав майданчик в оренду у комунального підприємства «Дирекція парків». А торік держава визначила нові правила гри, згідно яких території комунальних об’єктів треба орендувати через електронну систему публічних закупівель «Прозоро». Водночас методику обрахунків дуже пізно визначили. Будь-який аукціон – це підвищення ціни за оренду, що тягне за собою підвищення абонементу для дітей. І є нюанс – громадські організації неприбуткового характеру мають право орендувати спортивні об’єкти без аукціону. Вдалося зібрати необхідні документи і ось подав їх у мерію, – каже Сергій Марченко.

Тренер сподівається, що у владі таки нададуть йому тенісний корт в користування, адже він вже дбав за нього у попередні сезони, водночас, майданчик потребує фахового догляду вже у найближчі дні через потепління.

– Якщо за кортом не стежити, то його важко відновлювати, – роз’яснює Сергій Марченко.

Всього у тренера близько десяти груп, у кожній з яких від 7 до 9 дітей. Окрім того, бажають займатися і батьки дітей. Проводяться також з цього виду і турніри.

– Треную дітей, сплачую оренду в не одну тисячу гривень, проводжу самостійно на корт воду тощо. Я доглядав за кортом в час пандемії, проте зараз ця вся налагоджена система може зруйнуватися, – переймається тренер.

Батько однієї з школярок, яка займалася тенісом, зазначає, що цей вид спорту вкрай необхідний для розвитку дітей.

– У мене донька-підліток. Я лікар, хотів багатостороннього розвитку дитини і віддав її на теніс, щоб в неї нормально працювали суглоби, нормально розвивалося дихання, бо це робота обох легенів за рахунок рухів рук. Сергій Володимирович сподобався як педагог, тренер. Однак цей вид спорту потребує відповідного тенісного корту. Є приватні тенісні корти, але ж там все дорого і це більш як закритий клуб, все вузько і кулуарно. А для більшості дітей якраз треба корти десь на території парків, стадіонів. Сергій Марченко брав корт в парку в оренду і туди ходила й моя донька, – розповів черкащанин Костянтин.

Як повідомив виданню заступник директора КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький, звернення тренера Сергія Марченка розглянуть і якщо він дійсно, за законом, має першочергове право оренди на тенісний корд поза аукціоном, то отримає ствердну відповідь. Проте Олександр Романович підтвердив, що дійсно законодавство в цьому правовому полі змінилося і наразі готуються документи підприємством, щоб через "Прозоро" оголосити аукціон на право оренди комунального майна.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

У Києві проходить міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"