Близько 60 км славетним Холодним Яром пройшли півсотні учасників



29 листопада -1 грудня на Черкащині відбувся мандрівний табір "Холодний Яр".
Розпочали знайомство з Холодним Яром в селі Суботів, де відвідали хатину Богдана Хмельницього, Іллінську церкву та розкопки вежі.

Вечір прикрасила гутірка про історію Холодного Яру від краєзнавця Богдана Легоняка.
Другий день мандрівки стартував на батьківщині Максима Залізняка - в селі Медведівка, де відбулась гутірка про Коліївщину від друга Історика.
Після цього перейшли до Івківців, що зачарували нас краєвидами схилів і ярів, пейзажами Семидубової гори. Також відвідали старовинний млин.
Суботній вечір назавжди закарбується в пам'яті учасників як вечір вшанування пам'яті головного отамана Холодного Яру - Василя Чучупаки. Вогонь лампадки не згасне, як і пам'ять про величні дні визвольної боротьби.
В перший день зими відвідали місце загибелі Чучупаки, дізналися загадки Мотриного монастиря. Там же відвідали могилу легендарного сотника Холодного Яру - Івана Компанійця.
Урочисте закриття табору учасники зустріли біля тисячолітнього дуба Залізняка.
Останні слова головного отамана Холодного Яру Василя Чучупаки стають пророчими. Холодний Яр готує нових борців, які роздмухують новий вогонь патріотизму, який більше ніколи на згасне!
Організатор заходу - ВМР "Національний Альянс" за підтримки Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА!

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Незабутній запах Львова (оповідання готувалось на конкурс “Львів. Доза. Порно”)

Втрачені землі або розтерзана Україна