ЛІТЕРАТУРНА ПРЕМІЯ ІМЕНІ ДАНИЛА КОНОНЕНКА


Для увічнення пам’яті та популяризації творчості відомого поета-лірика, журналіста, перекладача, публіциста, великого патріота України, видатного земляка Данила Андрійовича Кононенка та з метою підтримки кращих зразків ліричної поезії в сучасній українській літературі Кам’янська об’єднана територіальна громада разом із Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України заснували щорічну літературну премію ім. Данила Кононенка.

Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори України за високохудожні твори українською мовою в жанрі ліричної поезії, що утверджують ідеали гуманізму, духовної краси, любові до рідної землі, природи, родини.
Премія на конкурсних засадах присуджується щороку в 3-ю п’ятницю грудня (напередодні дня народження Данила Кононенка) за кращу збірку ліричних поетичних творів або прирівняну до неї публікацію в літературних журналах.
На здобуття Премії подаються оригінальні твори авторів, опубліковані окремими книгами або видрукувані в літературних журналах протягом останніх трьох років до оформленої пропозиції на здобуття Премії.
Подання творів на здобуття Премії проводиться з 1 серпня до 1 листопада того року, в якому відбуватиметься вручення Премії. З 1 листопада до 1 грудня проходить громадське обговорення поданих на конкурс збірок. Номінантам пропонується презентувати свої книги в бібліотеках, музеях, школах Кам’янки. Підбиття підсумків конкурсу завершується за десять днів до вручення.
Право висунення творів на здобуття премії мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів (при цьому додається відповідний протокол). Посмертно премія не присуджується.
 До подання на здобуття Премії додаються: довідка про автора твору – біографічні відомості: прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, контактний номер телефону, адреса електронної пошти чи іншого засобу зв’язку; творча характеристика претендента; копії документа, що посвідчує особу претендента, і документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або паспорта; 5 примірників збірки (книги, журналу) та збірка в електронному вигляді.
Лауреатові премії вручається диплом і грошова винагорода в розмірі 10 тис. грн.
Книги й документи надсилаються за адресою:
Кам’янський державний історико-культурний заповідник, Чупак Т.П. вул. Декабристів, 5, м. Кам’янка, Черкаська обл. 20800 Електронна адреса: kammuz@ukr.net. Тел. для довідок: 063 86 87 000; 067 58 88 142 (Чупак Таміла Петрівна)

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Чигиринська громада об’єднує 25 населених пунктів: з прихистком для ВПО, з хабом для захисників, із волонтерами

Музей «Кобзаря» Т. Г. Шевченка святкує сьогодні 35-річчя

Інтрига Ендрю Мейна