Літературна премія імені Миколи Терещенка


Золотоніська районна державна адміністрація та районна рада спільно з Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України з нагоди 120-річчя з дня народження видатного українського поета й перекладача, уродженця Золотоніщини Миколи Івановича Терещенка (1898 – 1966) засновують літературну премію в галузі художнього перекладу імені Миколи Терещенка з метою пошанування письменника, популяризації його творчості та для заохочення письменників-перекладачів до нових художніх перекладів, збагачення літературного простору України кращими зразками зарубіжного письменства.

Премія присуджується один раз на рік до дня народження Миколи Терещенка – 13 вересня і вручається на Золотоніщині.
До участі в конкурсі допускаються перекладені українською мовою книги чи прирівняні до них публікації в літературних журналах, надруковані протягом останніх трьох років перед оголошенням конкурсу, не відзначені іншими преміями та майстерно, високохудожньо перекладені.
Право подання творів на здобуття Премії мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів (при цьому додається відповідний протокол). Кожна з організацій може представити на здобуття премії один або кілька творів одного автора. На здобуття премії можуть претендувати письменники України та українського зарубіжжя. Посмертно премія не присуджується.
Організація, яка висуває кандидатуру на здобуття премії, подає до конкурсної комісії (за адресою: 18000, м. Черкаси, вул. Д.Вишневецького (Байди), 17, оф. 109, Черкаська обласна організація Національної спілки письменників України) такі документи:
– офіційне подання з формулюванням позиції та її короткою мотивацією;
– 5 (п’ять) примірників представленого твору чи творів;
– рецензії та відгуки, опубліковані в пресі (за наявності).
Конкурс на здобуття премії оголошується 1 травня (червня). Прийом творів на конкурс закінчується 10 серпня. До 1 вересня проводиться громадське обговорення творів, поданих на конкурс та визначення лауреата Премії. Хід конкурсу та його підсумки висвітлюються в засобах масової комунікації.
Лауреатові Премії вручається диплом і грошова винагорода.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Особлива книга про Піднесення

В Україні з’явилася книга про перший контакт з епілепсією. Що це та як її отримати?

Бойовик Road House з Джейком Джилленхолом: автентичне жанрове кіно