Із початку року державні структури витратили на подарунки та відзнаки щонайменше 100 млн грн

З початку року замовники в Prozorro витратили щонайменше 100 млн грн на коштовні подарунки та різні відзнаки. Фактична сума, потенційно, більша. Для порівняння, майже стільки ж  — 102 млн грн  — витратили на кисень опорні лікарні для боротьби з COVID-19. Його зараз подекуди не вистачає.


Це дані з модуля аналітики публічних закупівель BI Prozorro станом на кінець жовтня.

 

У бюджетних установах купували нагрудні знаки, позолочені ручки, годинники з гравіюванням, подарункові набори тощо. Деякі замовники обирали мистецькі подарунки: статуетки, розписні глобуси ручної роботи, скляні сувеніри.

 

Наприклад, для Національної поліції України загалом придбали понад 40 тисяч відзнак «За сумлінну службу» (протягом 10, 15 і 20 років) та «Ветеран служби». За них заплатили майже 7 млн грн.

Апарат виконавчого органу Київської міської ради у червні витратив 3,7 млн грн на закупівлю 1,5 тисяч іменних годинників Київського міського голови.

 

У Секретаріаті Кабінету Міністрів намагалися придбати сувенірні набори «Скіфське золото» та 100 комплектів запонок. Тоді завдяки розголосу в ЗМІ, обидва договори згодом розірвали.

Однак у кінці жовтня департамент Секретаріату закупив подарункові плакетки із зображенням археологічних знахідок, що належать до скіфської культури, та 5 картин. Зараз в установі планують придбати ще 190 годинників за 275 тис. грн.

 


Більше прикладів та деталей у матеріалі фахівця з публічних закупівель ТІ Україна Ярослава Пилипенка.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча