Вівчарик: На встановлення пам’ятника Бандері потрібно ще 3,4 млн

З нагоди 110-ї річниці від дня народження провідника українських націоналістів Степана Бандери лучан закликали жертвувати кошти на спорудження пам’ятника йому перед Палацом урочистих подій – наразі потрібно 3,4 мільйона гривень, пише volynnews.com


Віче зі вшанування пам’яті Степана Бандери з нагоди 110-ої річниці від дня його народження відбулося 1 січня у Луцьку.

Голова Волинського братства ветеранів ОУН-УПА Богдан Вівчарик зазначив, що у цей день вшановують пам'ять великого сина українського народу, незламного борця за незалежність України. Захід розпочали з молитви за Степана Бандеру та усіх полеглих за волю України. Також пам'ять загиблих борців за незалежність вшанували хвилиною мовчання.

Учасники віча поклали квіти до постаменту майбутнього пам’ятника лідеру українських націоналістів. Богдан Вівчарик поінформував про використання коштів, які наразі вдалося зібрати на встановлення пам’ятника. Так, на рахунку зібрали понад 190 тисяч гривень, зокрема, придбана облицювальна плитка, яка зберігається зараз на складі, всього витратили понад 60 тисяч гривень. Внаслідок девальвації гривні у 2016 році кошторис перерахували. Зараз загальна вартість будівництва становить 3,725 мільйона гривень, з яких авторська винагорода – 800 тисяч. Від загальної суми варто відняти вартість постаменту та веж виконаних робіт, отже, потрібно ще приблизно 3,4 мільйона гривень. 114,4 тисячі гривень зараз зберігають на банківському рахунку. У попередні роки обласна та міська влада кілька разів виділяла великі суми, які так і не освоїли через недієздатність оргкомітету. Два роки тому виділяли 200 тисяч, які перерахували архітектору на виготовлення гіпсового макету пам’ятника, на цьому процес зупинився.

Отже, Богдан Вівчарик закликав присутніх жертвувати хто скільки зможе та зібрати нарешті необхідні кошти на встановлення пам’ятника. Також він просив займатися пошуком небайдужих патріотичних меценатів серед лучан, волинян та всієї України. З його слів, лучани не мають права чекати, поки влада усвідомить відповідальність за цей десятилітній довгобуд.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Втрачені землі або розтерзана Україна

На Черкащині студентка отримала спецвідзнаку конкурсу КрутеЗНО за подкаст про Агатангела Кримського