Вітав бібліотеку зі святом :)

Сьогодні Черкаська центральна міська бібліотека імені Лесі Українки святкує своє 55-річчя. Привітати бібліотеку зі святом прийшли і її читачі, і письменники, і колеги.

Як розповіли під час своєї презентації працівники бібліотеки, вперше бібліотека гостинно відкрила двері для жителів та гостей міста у листопаді 1963 року за адресою: м. Черкаси, вул. Карла Маркса, 16 (нині Остафія Дашковича). Приміщення було маленьке. Книжковий фонд збирали буквально по крихтам. Багато книг подарували бібліотеці мешканці міста. У штаті бібліотеки було три працівники: завідувач, бібліотекар і прибиральниця. За перший рік роботи фонд складав близько 8-ми тисяч документів.
У 1986 році бібліотека отримала нове приміщення за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 200, в якому знаходиться і донині.

До слова, сьогодні черкаська бібліотека - це безкоштовний інтелектуальний ресурс та відкритий культурний центр. Тут є комп’ютери, сучасна оргтехніка. Доповнити традиційні ресурси бібліотеки електронними допомогли проекти «Інтернет для читачів публічних бібліотек (LEAP)» та «Бібліоміст». В нашій книгозбірні діє вільна зона WI-FI. Доступ надається для всіх користувачів бібліотеки безкоштовно.


До слова, в цій бібліотеці є дві мої книги, тож можете почитати!)))

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Скелясті Буки: туристичний центр, пожежна станція і смаколики для ЗСУ

Втрачені землі або розтерзана Україна