«Новела по-українськи» нагородить переможців

Цьогорічних переможців нагородить конкурс "Новела по-українськи" у суботу, 1 жовтня. Підбиття підсумків конкурсу від журналу "Країна" та дискусія про декомунізацію і коротку прозу розпочнеться о 15:00 в Українській книгарні "Смолоскип" у Києві, вул. Межигірська, 21. Вхід вільний.

Два тексти цьогоріч розділили перемогу на конкурсі "Новела по-українськи". Це "Інколи горобець рідніший залюдину, або Чорні ворони з зірками" Олександра Вівчарика та "Моноліт" Валерія Пузіка.

Всього учасники надіслали 212 новел. 204 отримали на електронну адресу і ще вісім – у паперових листах. Тема творів – вільна, але має бути мотив декомунізації. Тексти надсилали з усієї України, є учасники зі США та ­Чехії.

Про підсумки конкурсу можна почитати в журналі "Країна" за 1 вересня 2016 року.
На зустріч приїдуть переможці конкурсу Валерій Пузік та Олександр Вівчарик.
Олександр ВІВЧАРИК 60 років, журналіст Народився в місті Інта, Республіка Комі, Росія, 13 червня 1956 року. До України переїхав 1969-го. Живе у Смілі на Черкащині. Із відзнакою закінчив тамтешнє професійно-технічне училище №4 за спеціальністю "Електрик промислового електрообладнання" і Черкаський державний педагогічний інститут. Отримав фах учителя української мови та літератури. У перерві між навчанням відслужив в армії. Працював електромонтером, слюсарем-правильником, електриком. З 1984-го – старший науковий співробітник Черкаського обласного краєзнавчого музею. З 1988-го до 2001-го – кореспондент, завідувач відділу смілянської газети "Червоний стяг", тепер – "Смілянські обрії". Згодом – власний кореспондент обласної газети "Нова Доба". ­Сьогодні – вільний журналіст. Дружина – Надія Даньківна. Мають двох дітей – Назарія та Василину.

Валерій ПУЗІК, 29 років, художник і режисер. Народився 23 червня 1987 року у Старій Синяві на Хмельниччині. За освітою – художник-дизайнер. Навчався у хмельницькому центрі "Проскурів". Відвідував студію Миколи Мазура. Мав понад десяток виставок живопису й графіки в Україні. Працював журналістом, зараз – фотокореспондент одеського видання "Южный Курьер". У січні 2015-го пішов на фронт. Брав участь у бойових діях на Донбасі в складі 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу "Правого сектора". В АТО пробув із січня по липень 2015 року. Торік в Одесі відбулася його виставка "Відлуння", а в лютому 2016-го – у Львові під назвою "Примарна зона". Майже всі картини написав в АТО – під Донецьком між боями й вартуванням. Також малював на ящиках з-під боєприпасів, розписував артилерійські міни 82 і 120 калібру. Режисер документальних короткометражних стрічок "Вулиця", "Уламки", "Перемир'я", відеопоезій на вірші Оксани Забужко, Зази Пауалішвілі та інших. Цьогоріч фільм "Перемир'я" отримав спеціальну відзнаку журі на кінофестивалі "86" у Славутичі. "15 лютого 2015 року – день перемир'я. Політики домовилися. "Про що?" – питає гуркіт "Градів" у Пісках" – розповідає анонс "Перемир'я". 1 вересня картина вийшла в прокат у кіноальманасі "Український експеримент". Живе в Одесі із серпня 2015 року. Неодружений.

Конкурс проходить учетверте.

Джерело: gazeta.ua

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?