У Нью-Йорку заснували українсько-американський часопис



Перше сигнальне число українсько-американського двомовного часопису «Inlove» побачило світ в Нью-Йорку восени 2014 року й відразу привернуло увагу усіх, хто прагне більше дізнатися по світ мистецтва, моди, загалом культури обох країн. Головний редактор Олена Василевськa так сказала про мету видання: «Журнал підтримує і поширює національну ідентичність України через мистецтво, моду і культуру, несе любов до всього людства, до миру та краси у всьому світі. Ми представляємо мистецьке бачення України у США та США в Україні».

Виконавчий редактор Тетяна Бородіна, вона також  головний редактор видання «Elegant New York Magazine» додала: «Якщо Ви закохані в життя, якщо Ви любите мистецтво, моду, літературу, науку, якщо Ви любите обговорювати економічні, соціяльні, політичні або етичні теми, якщо Ви любите подорожувати, фотографувати, займатися живописом, поезією або танцями, якщо Ви просто любите один одного, то Ви наш читач і наш однодумець - ми з вами відмінно зрозуміємо один одного».

Часопис розмістив розмови своїх кореспондентів з відомими діячами моди Оксаною Караванською, Наталею Холодило, Леонідом Гуревичем, Нішікою ді Росейро, які представляють різні національні течії, але здобули визнання в Нью-Йорку. Прикметою часопису стало саме пропагування культурного доробку різних національних культур Америки, в тому числі України, з метою їхнього зближення у нашому неспокійному світі. У цьому позначилася позиція доброї музи видання – доктора Наталії Івашини-Сергеєвої, дружини Постійного представника України в ООН Посла Юрія Сергеєва.   У редакційній колегії вона стала літературним редактором і відповідальною за зв’язки з громадськістю. Наталя Івашина народилася і здобула вищу освіту в Києві, а з чоловіком-дипломатом побувала у ряді країн, які збагатили її досвідом у галузі культури.  У свіжому, зимовому випуску вона розповіла Тетяні Бородіній про те, чим відрізняється жіноча мода у Франції та Греції від американського Нью-Йорку.
Погортаємо сигнальне число часопису. У ньому вміщені розповіді про засновану в березні 2014 року Раду української культури і науки в Америці, яка покликана сприяти розвиткові українсько-американських зв’язків у площині культури. Широко представлено дільницю «East Village»  в Ню-Йорку, де понад сто років тому оселилися українці з своїми церквами, клюбами, школами і традиціями.
У першому числі були також публікації про мистців Петра Бевза (живопис) і Миколу Журавля (графіка) та їхню виставку в Нью-Йорку на честь 200-річчя Тараса Шевченка, про скульптора Олега Пінчука і його бронзовий світ мітологічних птахів і звірів, про танцівниць балету Христину Шевченко, яка народилася в Одесі і виросла у Філядельфії, та Еліну Метінен з Фінляндії. Талант обох засяяв в Ню-Йорку. Артистка Олеся Сушко представлена як яскрава представниця балету, театру, кінематографії. Відомий кіномистець Роман Балаян особливо багато розповів про свого приятеля і наставника Сергія Параджанова, автора знакових  фільмів про Україну. Були представлені також творці часопису, зокрема лікар Звенислава Ворох, відома діячка в медичному середовищі і не тільки.
Після появи першого числа усі чекали на продовження випуску, тому що буває так, що увесь запал видавців вичерпується після «вернісажу». На щастя, цього не сталося і випуск зими 2015 року (часопис має виходити раз на два місяці) виявився ще цікавішим. На його обкладинці позначені провідні теми: кохання, традиції, сцена, вікно у світ. А прикрашає обкладинку світлина Віталія Агібалова «Ірина Дворовенко». Уславлену балерину знають шанувальники танцю, проте ім’я її нерозривно пов’язане з Максимом Білоцерковським,  не тільки партнером, а й коханим чоловіком, батьком дочки Емми. Вони зустрілися ще дітьми в Київському хореографічному училищі, багато років танцювали в Американському балетному театрі Нью-Йорку. Ірина Дворовенко продовжила успішну сценічну кар’єру в театрах Бродвею, разом з Максимом заснували балетну школу. Обоє стали дизайнерами одягу для балету. Про своє особисте вона говорить: «Нас з Максимом утримує кохання, повага та бажання бути разом».
Оперу представляє у часописі бас Анатолій Кочерга, родом з  Києва, який співав у Метрополітен-опері, ряді провідних театрів світу. З співаком сталося нещастя, коли бандити у Мехіко-ситі пострілом розтрощили йому коліно. Було багато операцій, але бас почав співати спершу в кріслі, потім  з паличкою і цим здобув особливе визнання  шанувальників опери. Є у випуску розповіді про танцювальників Жана з Білорусі і Лану з Естонії, співаків  Тетяну Жмендак та Іллю Бондаренка, ансамбль карибської музики «Сальса», музей Рубіна в Ню-Йорку, східнє килимарство, українську вишивку, зимові прогулянки в Центральному парку Нью-Йорку і старовинному Львові, італійські ресторани в Києві і Нью-Йорку. Висока мода представлена доробком  Рім Акри, Олени Даць, цій темі Наталя Івашина-Сергеєва присвятила інтерв’ю «Погляд зсередини».
«Душа України в Ню-Йорку» - це розповідь Світлани Вайс про Український музей, у якому зібрано понад 9 тис. експонатів, проводяться тематичні виставки. Колекції музею включають образотворче мистецтво, нумізматику та боністику, старовинні мапи. В музеї діють майстерні народної творчости. Саме в музеї відбулася презентація нового культурно-мистецького часопису «Inlove». Інавгураційний дебют часопису відбувся минулої осені в готелі «Валдорф-Асторія», де з виданням ознайомилися численні дипломати – учасники 69-ої сесії Генеральної асамблеї ООН і українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.
Соломія Сорока розповіла у часописі про фільм Олеся Саніна «Поводир», у якому не лише відкрито одну з трагедій України, а й показано світові нелюдське обличчя комуністичного режиму в СРСР.
Оскільки випуск часопису зимовий, то й спорт у ньому представлений гірським лещатарством. Наталія Івашина у великому репортажі «На лещатах мов на крилах» відкрила завдяки розповіді президента Карпатського лещатарського клюбу Віри Попель історію цього спортового товариства і чар лещатарства на зимових схилах у Гантері,  в штаті Нью-Йорк. Ніби на доповнення цієї розповіді у випуску докладно представлений гірський курорт «Hudson Valley», де на гостей чекає його головний управитель, українець Орест Федаш.
Часопис має 150 сторінок, тож читати його можна кілька днів. Його наклад виготовили у київській друкарні «Triada Print». Інтернет-сторінка: www.inlovemag.com, електронна пошта редакції: Editor@Inlovemag.com, відділу підтримки клієнтів: CustomerService@Inlovemag.com.
Зроблено ще один важливий крок в культурному зближенні України і США.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи. Як держава планує залучити їх до ринку праці?