Про звернення громадян щодо припинення виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку



За інформацією завідувача інформаційно-консультативного сектору відділу соціальної допомоги управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Уперенко Світлани Анатоліївни, на виконання пункту 7 розділу ІІ Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» та постанови Кабінету Міністрів України від 25.06.2014 № 208 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», призначення та виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з 1 липня 2014 року скасована.

В той же час, з метою збереження права громадянам на зарахування їм часу догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до трудового стажу, а також враховуючи те, що до прийняття змін у законодавстві допомога при народженні на першу дитину призначалась строком на 2 роки, тому, відповідно до вищезазначеної постанови Уряду, було передбачено право громадян, яким допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначалась до 01.07.2014, на її відновлення та виплату у період з дати виповнення дитиною двох років до настання нею трирічного віку у розмірі 130 грн.
ПРИКЛАД 1: Жінка народила першу дитину у грудні 2013 року. На дитину отримує щомісячну допомогу при народженні дитини з січня 2014 року по грудень 2015 року у розмірі 860 гривень та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у розмірі що перевищує мінімальний.
3 1 липня 2014 року допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку припиняється. Здійснюється щомісячна виплата допомоги при народженні дитини (860 грн.). Допомога до досягнення дитиною трирічного віку буде виплачуватися починаючи з січня 2016 року у розмірі 130 гривень (протягом 12 місяців до досягнення дитиною трирічного віку).
ПРИКЛАД 2: Працююча жінка народила першу дитину у червні 2014 року, відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку оформила на підприємстві з серпня 20І4 року. За призначення допомоги звернулася до управління соціального захисту населення у вересні 2014 року.
Заявниці призначається допомога при народженні дитини у сумі 30 960 грн. Виплата здійснюється одноразово у розмірі 10 320 гривень, а щомісячна виплата допомоги проводитиметься протягом 24 місяців (з липня 2014 по червень 2016 року) у розмірі 860 гривень. З липня 2016 року призначається допомога до досягнення дитиною трирічного віку у розмірі 130 гривень.
Звертаємо увагу, що у разі працевлаштування отримувача (або виходу на роботу), виплата допомоги у розмірі 130 гривень припиняється. Отримувачі допомоги зобов’язані у десятиденний строк повідомити про це органи соціального захисту населення.

Коментарі

Нижче подані популярні теми з блогу

Блейк Крауч_"ОБЛУДА"_друга книга трилогії "Облудні сосни"

Відголоски «Твін Пікса» – круті «Сосни» Крауча